"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La reparació és un treball molt fi

divendres, 29 de juliol de 2011

Pregunta: Quanta llum he d’atraure per tornar a la font?
Resposta: Això es revelarà a partir del descobriment del mal. Per exemple, quan es trenca el meu cotxe, el porto al taller. Allà un especialista em diu: "Tu no pots moure el volant però el problema està en el mecanisme de la direcció". És a dir, el primer que fa és trobar l'avaria i després ja decideix com solucionar-la.
Només comprenent on està l'avaria pots veure què cal fer amb la teva inclinació al mal. Cal reconèixer el problema, i amb això reconeixes la meta de la creació i comprens qui és el Creador, pel principi de: "Per Les teves accions Et coneixerem".
Ell et va donar un cotxe avariat, tu vas comprendre on és el problema, i llavors vas discernir com solucionar-lo i què significa estar corregit. Això et converteix en l'home semblant al Creador. Sense el reconeixement del mal no comprendràs quina llum necessites i no arribaràs a la veritable pregària de la correcció que es diu MAN.
Perquè MAN és la unió entre Maljut i Binà. Tinc què esbrinar què és el que està avariat en mi per part de Maljut i quina ha de ser la meva forma corregida per part de Binà. Quan els dos s'uneixen dins meu, això és MAN. Ara ja conec a quin estat he de arribar, encara que no sàpiga com és la llum que executa la correcció. Però tinc clar que aquí es necessita una força exterior que durà a terme aquesta tasca.
Extracte de la lliçó sobre l'article "El Lliurament de la Torà", corresponent al 6 de juliol de 2011.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.