"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Autovia sense senyals

dimarts, 5 de juliol de 2011

El problema és que no entenem com de lluny estem de l'atorgament. Qualsevol acció, per petita que sigui, ens acosta a l'objectiu. Així és com transitem aquest camí, mil·límetre a mil·límetre, i és impossible saltar-se’n cap d'ells.

A cada mil·límetre li correspon la seva reshimó, que cal complir, i només així passem al següent mil·límetre.

Avui dia el camí està ocult per a nosaltres. Per exemple, durant aquest sopar passarem uns 20-30 mm o reshimot. És molt, però ningú podrà sentir-ho. Seguirà sent així fins que no arribem a l'entrada al Món Superior. Només llavors el sentirem.

Però de moment és com si anéssim a Madrid per la carretera i no sabéssim quant ens queda. Resulta que el primer pas del camí i l'últim abans d'arribar a Madrid són exactament iguals. I al llarg del camí és com si no passés res, la mateixa carretera, els mateixos camps i arbres...

Nosaltres no sabem quantes accions minúscules fem cada segon, i totes elles conformen el nostre avanç. No és una casualitat que en aquesta carretera no hi hagi senyals ni indicacions, això està fet perquè la persona aprengui a rebre plaer pel viatge en si mateix. Si et mous cap a l'atorgament, fins i tot en la foscor, has de sentir plaer. D'una altra manera és com si demanessis una recompensa.

Per això no cal esperar al final del camí. En realitat no hi ha final del camí. El camí acaba quan tu prens la decisió: "Jo no he d'arribar enlloc, estic bé amb el que tinc, si només pogués gaudir de l'atorgament". Si deixes de demanar la recompensa, l'obtindràs. Això significarà que has arribat a l'objectiu.

Extracte de la conversa durant el sopar del 3 de juny 2011 a Madrid.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.