"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La influència de l’entorn sobre les decisions i sobre la memòria

dissabte, 9 de juliol de 2011

Notícia de la revista Science: Els científics de la Universitat Beitman d’Israel han aconseguit demostrar com el cervell humà substitueix la seva pròpia memòria per uns altres successos impostos per un grup social. Als subjectes se'ls va ensenyar una pel·lícula. Transcorreguts 5 dies, cadascun dels participants va contestar a 400 preguntes sobre el contingut de la pel·lícula, marcant el grau de confiança en cada resposta. Després es van seleccionar 80 respostes correctes amb un grau alt de confiança (les que reflectien la informació real que havien memoritzat) de cadascun dels participants.


Més tard, en el segon assaig, se'ls va proposar contestar les 80 preguntes però veient al mateix temps les respostes incorrectes d'altres participants preparades amb anterioritat pels investigadors. Com a conseqüència d’això, els subjectes van canviar les seves respostes inicials, adaptant-les a les respostes errònies d'altres subjectes, i en un 70% de les 80 preguntes van donar respostes equivocades.


Passats uns dies, als subjectes se'ls va proposar de nou respondre a les mateixes 80 preguntes. Se'ls va mostrar una altra vegada les respostes errònies advertint que havien estat seleccionades per un ordinador. Com a resultat un 40% de les respostes van ser incorrectes. Va ser conseqüència de l'anomenada "memòria col·lectiva", és a dir, que les respostes errònies del segon assaig havien estat memoritzades com a correctes.


Comentari: Això demostra una vegada més tot el que influeix l'entorn sobre l'individu. Segons la Cabalà, només triant l'entorn adequat podem canviar-nos a nosaltres mateixos. D'aquesta manera podem canviar fins a aconseguir la semblança amb el Creador.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.