"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Un llarg camí cap a la por

dijous, 7 de juliol de 2011

Pregunta: Què etapa precedeix a la por al Creador?


Resposta: Des del principi, l'home comença a treballar només sobre la por. La por és el primer manament.


Des de quin moment començarem a treballar en el temor? És un llarg camí - fins que arribem al temor, fins que comencem a sentir que només ens falta això.


En altres paraules, la por és la sensació de dependència del Creador en tot. Però aquesta dependència no li arriba a aquell que només tremola de por i només creu en el que li han dit, sinó a aquell que ha mesurat les forces en tots els problemes que ha trobat en el camí i s'ha adonat que no és capaç d'arribar a l'objectiu sobre la importància d’allò pel que ha treballat tant, i ara no pot fugir i treure-se'l del cap. I llavors s'adona que tot depèn de l'actitud correcta que tingui cap al Creador.


Ha de rebre aquesta actitud des de dalt, la por ha de néixer dins d'ell. I ell no sap què representa aquest vas. Nosaltres no sabem què és la por. Possiblement pensem que simplement es tracta de por. Però por, de què? Seré capaç de rebre la sensació del seu amor, o no?


Aquesta és una sensació molt poc real en el nostre món. Nosaltres ni tan sols sabem com és això possible, així de lluny es troba de nosaltres.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.