"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Els Cabalistes sobre el lliure albir, part 1

dissabte, 9 de juliol de 2011

Estimats amics! Prego facin preguntes relacionades amb el tema, sobre les frases dels grans cabalistes. Les anotacions entre parèntesis són meves.


Disposa l'home de lliure albir?


Cadascun de nosaltres és una espècie de màquina creada i dirigida per l'ordre de dues forces exteriors (el plaer i el patiment) que ens empenyen al seu gust cap a on ells volen. Així que no hi ha ningú que tingui tan sols un mínim grau d'independència.
Baal HaSulam. El lliure albir


Si analitzem les accions de l'home veurem que totes elles es realitzen per obligació i sota coacció. Perquè el govern superior el va situar entre el plaer i el patiment. I no hi ha diferència entre l'home i l'animal. Si és així, no hi ha una elecció lliure i intel·ligent. Mitjançant aquestes dues forces, i sense preguntar a ningú, el govern superior condueix a tots en la direcció que desitja.


Fins i tot el caràcter del plaer (amb què alimentar-se i com vestir-se) no és elegit per l'home, sinó en correspondència amb els desitjos i gustos de la societat, fins i tot al contrari del meu propi desig de vestir còmodament i de comportar-me amb senzillesa. On està llavors el meu lliure albir?

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.