"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La trobada amb el Creador sobre el pont de l’amor

diumenge, 2 de maig de 2010

Pregunta: Com puc atorgar a d’altres persones si haig de sentir els seus desitjos com a propis? Significa això que m’estic atorgant a mi mateix?

Resposta: No, de totes maneres els sentiré “com” a meus, però la diferència entre ells i jo romandrà. Hi restarà l’odi i per sobre d’aquest edificaré el pont de l‘amor!

Dins hi ha un desig cap a mi i contra ells. Per sobre d’aquest desig hi ha una pantalla (la Llum Reflectida), és a dir, hi ha el desig d’omplir-los a ells, en lloc d’omplir-me jo. I quan ompli aquests desitjos, ho faré amb la intenció de atorgar.

La sensació de mi mateix i d’ells davant meu i, també, els seus desitjos com els meus, tot això és converteix en el Partzuf espiritual de la meva ànima. Tots els desitjos que hi eren fora de mi, ara entren en el “cos” de la meva ànima, perquè els ompli pel atorgament. Només aquests són els que hi puc omplir. Jo en participo com aquell qui plena, com el cap, “Rosh de Partzuf”! La resta del meu cos són desitjos aliens.

Si dibuixo el Partzuf espiritual, veiem que el seu cap es el jo original i el cos son els desitjos d’altres persones. Però de totes maneres, a qui puc omplir per atorgar? A mi mateix?

Atrec la Llum per atorgar a els altres a través meu. És a dir, sóc el cap que decideix fer-ho. I quan els empleno em converteixo en el Creador, respecte a ells.

Per això sento com el Creador es revela dins del cos de l’ànima, és a dir, dins dels desitjos que s’han convertit en els meus! Aquest Creador sóc jo, i això significa que m’uneixo amb el Creador.

Els desitjos pertanyen a altres persones, i quan els empleno, llavors em torno semblant al Creador!

D’aquesta manera està organitzat el Partzuf espiritual: el cap conté els seus pensaments, els desitjos, els desitjos dels altres, i les decisions de com s’ha d’actuar, mentre que el cos està format pels desitjos d’altres persones que s’han convertit en els seus propis desitjos. Estimant al teu proïsme com a tu mateix, se sent la unió amb el Creador i el seu nou món.

(Extracte de la lliçó segons l’article Matan Torá (El lliurament de la Torà) de Baal HaSulam, corresponent al 27 d’abril de 2010.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.