"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

El sistema binari de càlcul: el desig i la Llum

dimarts, 4 de maig de 2010

Cada estat espiritual es determina amb dos paràmetres: la Llum i el desig (Kli).
I quan ja no hi ha Llum ni desig de rebre aquesta Llum (perquè la Llum se n’ha anat), llavors em queda el record, “l’enregistrament” (Reshimó) d’aquesta Llum i d’aquest desig.

Suposem que tenia un desig i que en rebia plaer, i que ara l’estat ha canviat: la Llum anterior i el desig ja no hi són.

Estic en un nou estat i tinc un nou desig. Però com puc determinar quina Llum haig de rebre en el desig (Kli)?

Tinc un desig determinat, que ara mateix estic sentint, però que encara no ha rebut la Llum. La Llum ha d’arribar de fora.

Llavors faig servir la informació (Reshimó) sobre la Llum de l’estat anterior i la informació sobre el desig de l’estat actual.
Suposem que ahir vaig anar a un restaurant i vaig gaudir del dinar que va costar 100 shekels, però avui torno al mateix restaurant i només porto 80 shekels i no sé què puc demanar amb aquests diners.

Per això haig de calcular basant-me en el que va passar ahir. Entenc que no podré demanar el mateix que ahir, i per tant hauré de demanar menys menjar. I haig de calcular quina quantitat puc demanar.

El plaer (la Llum) és un record d’ahir i no tinc res més en què basar-me, perquè això sempre ve de fora. Només sé que la quantitat de diners (Kli) que tinc a la butxaca és menor.

Cada nou estat espiritual sempre inclou en sí mateix la informació sobre el nou desig (Reshimó de Aviut) i la informació sobre la Llum que està vestida en el desig anterior (Reshimó de Hitlabsshut).
Basant-me en aquests dos Reshimot sempre es pot entendre què és el que passa. Però sense aquests Reshimot (records), és com si l’home hagués perdut la memòria i, de retruc, també la raó.

Perquè ell no podrà saber què ha passat un instant abans i no entendrà com ha de comportar-se a continuació.

Només actuem segons els Reshimot: és la informació posada en nosaltres i en base a la qual fem els càlculs i les comparacions.

(Extracte de la lliçó sobre l’article Preàmbul a la saviesa de la Cabalà (Ptijà), del 23 d’abril de 2010.)
(Traduït per Ramón Cirera.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.