"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

L’únic argument és comprovar per si mateix

divendres, 9 d’abril de 2010

Si l’home, estant en la foscor, ja no sap què fer i desitja ascendir per a passar de l’estat de recepció a l’atorgament, llavors comença a atènyer la revelació. Ell passa a través del Majsom i per primera vegada es troba amb la Llum. Abans ell no tenia un exemple de com ocorria tot això.

Quan ja té aquest exemple, l’experiència del que ha ocorregut amb ell, llavors ho sentirà com la seva realitat, en comptes de simplement confiar en les paraules d’algú.

Però mentre que l’home no revela en si mateix el desig espiritual correcte (Kli) i no entra en contacte amb la Llum, és impossible demostrar-li gens.

Encara que els cabalistes escriuen les coses sàvies, l’home no té cap experiència espiritual. Ell comença des de zero perquè es tracta de quelcom que està per sobre de la nostra naturalesa i del límit d’aquest món.

En aquesta vida he de revelar un nivell d’existència que està per sobre de la mort: “el món per vindre”. I fins que tu no ho reveles, quins comprovants pots rebre?

Per a això necessites els desitjos corregits, la “visió” espiritual, és a dir, el revestiment de la Llum de Jojmà dintre dels desitjos de la recepció. Aquesta serà la única verificació.

Per això, la confiança en que la Llum Circumdant li corregirà és l’únic pretext que té l’home del perquè fa el que fa.

Ell confia que ha trobat el mitjà que li pot canviar, revelant-lo a la Llum. Això funciona com una força miraculosa (Segula) que es troba en els autèntics llibres cabalístics.

A través d’aquestos llibres, tinc un mitjà per aconseguir aquest estat superior —al qual de moment no hi puc accedir— i despertar des d’allà la influència sobre mi mateix.

Sobre això està escrit: “Vaig crear la inclinació al mal i vaig crear la Torà, el mitjà per a la seva correcció, perquè la Llum que es troba en ella retorna a la seva font”. Tot l'estudi és la realització d’aquesta oració.

Tot es fa només per a això: per a canviar-nos a nosaltres mateixos i, en els desitjos corregits, sentir altra vida, una nova dimensió.

(Extracte de la lliçó segons l’article Herència de la Terra de Baal HaSulam, corresponent al 6 d’abril de 2010).

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.