"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Connectat a la xarxa espiritual

dimarts, 20 d’abril de 2010

Pregunta: Ja he participat en els congressos virtualment i he sentit la unió, llavors, per què he de deixar el meu còmode sofà i esforçar-me a anar personalment al congrés que se celebra al començament de maig a Nova York?

Resposta: No és possible unir-se amb els altres “sense aixecar-se del sofà”. No vivim en un món virtual sinó en un món material, i aquell que ve a les nostres trobades materials entén fins a quin punt és necessari per al progrés. L'home que mai no ha sortit de darrere de la pantalla del seu ordinador, no és capaç d'imaginar el que significa la unió amb les altres persones.

En la ciència de la Cabalà existeix una llei: l’arrel espiritual ha de tocar la branca material. Per això, hem de realitzar la connexió entre nosaltres en forma virtual y material. Això és el que ens exigeix el nostre món.

Per això, l'home que mai no ha anat a una trobada com aquesta, no hi participa. Només li sembla que està juntament amb els altres en la pantalla del seu televisor, però això és un engany.

Una vegada a la setmana tenim una reunió virtual dels amics, una vegada cada 6 mesos tenim una trobada “en viu” tots junts en algun continent, i és necessari participar en ell.

L’home no pot progressar sense participar en el congrés, sense rebre d’aquest una impressió (Reshimó). Allí es dóna la seua connexió amb els demés i aquesta connexió roman. Com si introdueixi la seva clavilla a la presa de corrent (endoll) i s’hi quedés connectat!

No ho hem inventat nosaltres, així ho han practicat durant els segles els nostres grans Mestres. I si volem aconseguir el mateix que ells, hem de seguir el seu exemple.

(Extracte de la lliçó segons l’article Exili i Redempció de Baal HaSulam, corresponent a l’11 d’abril de 2010).

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.