"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Accés a l’origen de l’energia

dimarts, 6 d’abril de 2010

Tota persona en aquest món està dirigida internament per dues forces: la força egoista i la força altruista. La força egoista atrau tot cap al propi interior, com cap al centre de la Creació, mentre que la força altruista ens permet atorgar cap a fora, a altres persones.

Encara que aquesta força es denomina altruista, és ben sabut que en els esquemes d’aquest món pot obrar solament de manera egoista. Encara que atorgui al meu proïsme, ho faig a fi d’aconseguir algun guany per a mi mateix, esperant un benefici. No tinc cap possibilitat d’atorgar sense cap motivació, sense “combustible”, o sigui, sense una compensació. Així és format l’home. Com una màquina que pot treballar únicament a base d’un combustible egoista; és a dir, esperant guany i benefici. No puc treballar com un motor etern, sense rebre de fora cap energia i satisfacció. He de rebre energia de fora, ja que no sóc com el sol que il·lumina per la seva pròpia llum.

Només el Creador està originalment dotat de l’atribut d’atorgament, és la seva naturalesa. Perquè el creat pugui atorgar sense benefici propi, ha de rebre del Creador el combustible —la sensació d’altesa del Creador. Aquesta és l’única possibilitat d’aconseguir l’atribut d’atorgament: usar el Creador com origen de l’energia que ho mou tot.

Aquest va ser el problema dels comunistes, dels socialistes, dels kibutz i de tots els estils altruistes, reparadors del món, que no entenen que en l’home no hi ha energia amb la veritable intenció d’obrar amb la fi d’atorgar, que no té el combustible per a realitzar aquesta idea.

Ningú no discuteix el fet que la vida seria més fàcil i més còmoda si tots fóssim altruistes. Tots estan d’acord que sense aquesta correcció, la humanitat arribarà a la seva destrucció. Però ningú no sap com dur-ho a terme... llevat dels cabalistes, ja que ells tenen l’accés a l’origen de l’energia.

Extracte de la classe sobre el diari “HaUmà”, 25.03.2010
(traduït per Ramon Cirera)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.