"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Les obstruccions, són bones o dolentes?

dissabte, 10 d’abril de 2010

(Consell diari per a qui està en el camí)
Com considerar les obstruccions terrenals durant l’estudi?
L’estudi ha de sentir-se interiorment. Jo he de fer passar l’estudi a través meu, sentir-lo interiorment. Per tant hem d’acostumar-nos que les obstruccions es troben sempre en nosaltres, tot el temps, així com els bons pensaments. No és bo estar en un estat sense l’altre: d’això en diem que s’està penjat en l’aire. Els àngels estan d’un sol costat. S’anomena home a aquell qui està format per dues forces, dreta i esquerra.
Hem d’acostumar-nos a l’existència de les obstruccions. Cadascú té els seus propis obstacles. Finalment, l’home s’haurà d’acostumar a mantenir els obstacles en el seu interior, perquè no escapin, però que es quedin avall; i al Zohar, amb les intencions i el grup, mantenir-lo a d’alt. Hem de cuidar aquest ordre.
Hem de cuidar el vincle entre les dues coses, amb la dreta i amb l’esquerra, tot el temps. Si t’escapes a allò material, aleshores et desconnectes de l‘estudi i te tornes animal y si t’oblides de les obstruccions i et concentres sols en l’estudi, no saps on ets.
L’esbrinament es troba justament entre aquestes dues coses, per tant nosaltres no hem d’esborrar el mal, sinó donar-li un lloc determinat, cuidar-lo perquè es quedi allí. Es un esforç constant. Els obstacles en si poden variar, però sempre han de quedar sota el nostre control.
25.3.10, primera part, 25:25-29:42
Traduït per Rosa Valls

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.