"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Confia en el teu Cor

divendres, 18 de juny de 2010

Vaig rebre una pregunta: Com puc estar segur que el meu mestre de Cabalà és un veritable cabalista si he d'actuar amb “fe per damunt de la raó“?

La meva resposta: Com pots comprovar quin és el nivell del teu mestre i si és un cabalista o no? Qui ets tu per a qüestionar això? Quines eines tens i quines proves pots realitzar?

Potser podries examinar el seu grau de domini de la teoria i del Talmud Eser Sefirot? Però, tothom recorda la història de Baal HaSulam sobre els cabalistes que va conèixer a Jerusalem. Tots se sabien de memòria els llibres de l’ARI i el llibre del Zohar. Si escoltaven el principi d'una frase, podien continuar-la fins al final d'un capítol.

No obstant això, això prova que eren cabalistes i que havien arribat a l'espiritualitat? Eren simplement ordinadors o computadores amb una bona memòria. A banda dels coneixements teòrics i del talent per a exposar-los amb habilitat, no sembla que hagi cap altre criteri per a estar segur. Per tant, com pots provar una cosa si no tens les eines adequades?

L'espiritualitat existeix en les propietats que no posseeixes encara i això fa que siguis incapaç de determinar si altres persones tenen aquestes qualitats espirituals o no. A més, un cabalista pot també ocultar-se. Fins i tot d'altre cabalista; es pot “camuflar” fins al punt que l'altre no reconegui ni percebi res.

Per tant, l'única manera d'examinar a algú és amb el nostre propi cor. Hauries d'obrir el teu cor i no enganyar-te mai; només llavors podràs veure si estàs disposat a seguir a aquesta persona, sense excuses ni coercions i, sense combatre els teus dubtes.

Pot haver algunes coses amb les quals no estiguis d'acord però, segueix de totes maneres, amb la finalitat de donar-li una oportunitat. Pot ser no t'agradi la seva forma d'ensenyar o el seu comportament però, estàs disposat a comprovar els principis que utilitza i per què.

Tu ets qui ha d'investigar, ningú més ho pot fer per tu. En qui més pots confiar? No hi ha diferència entre creure i confiar en el teu professor o fer-lo en una persona que et parli sobre ell. En la paraula de qui pots confiar? “Confiar en algú” significa utilitzar “la fe per damunt de la raó” i confiar que el teu professor està en l'espiritualitat i sap del que està parlant.

Per això, només el teu cor pot donar-te una pista. Com està dit: “Un sempre hauria de saber el que desitja el seu cor”. És necessari esbrinar, exactament, el que el teu cor desitja i després evitar les opinions d'altres persones per a poder així confiar en la teva elecció.

(Extracte de la quarta part de la lliçó diària de Cabalà del 13 de juny de 2010, Article Fes-te un Rav i compra't un Amic)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.