"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Per què em senteixo tan malament?

dimarts, 3 de març de 2009


El dolor ens empeny cap a endavant. Ja sigui que ens sentim deprimits, buits o confosos, tots aquests sentiments desagradables apareixen per a fer-nos reflexionar sobre la seva raó i propòsit.
En el nostre món, tan sols veiem la capa externa de la realitat. No percebem el que s'oculta darrere de la naturalesa, la societat, una persona o el cosmos, i no tenim cap control sobre cap d'ells. Com en els brodats, les puntades i els fils travessen tot l'entramat, i el disseny només podem veure'l en l'inrevés. D'igual forma, no veiem la relació entre els esdeveniments en la nostra realitat, únicament sabem que "alguna cosa va passar de sobte, per alguna raó". Com puc saber les conseqüències dels meus actes? De cop i volta, pateixo un revés i no comprenc per què va ocórrer o d'on va provenir. "On em vaig equivocar?" "Què vaig fer per a merèixer això?" I fins i tot, "Quin sentit té tot plegat?"
Qualsevol pot interpretar la raó del seu propi dolor, o el dels altres, segons el seu criteri. Però tots estem d'acord que el dolor ens fa pensar sobre la seva causa i propòsit, que des del punt de vista de la Cabalá és un i el mateix.
La ciència de la Cabalá ens diu que només hi ha una raó per a tot el dolor: perquè ens preguntem quin és el seu significat. Podem utilitzar aquestos interrogants per a elevar-nos del nostre nivell d'existència terrenal, on es troben amagades les causes, fins a un nivell d'existència superior, on la raó del patiment és revelada.
La ciència de la Cabalá ens atorga l'oportunitat de descobrir que existeix una font de vida: la Llum Superior, el Creador, i ens permet assolir l'adhesió amb aquesta font. Preguntes com ara l’origen del dolor, el propòsit del patiment o quin és el sentit de la vida, condueixen a una persona a la Cabalá.

Rav Michael Laitman

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.