"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La unitat que trobarà resposta en tots els mons

dilluns, 23 de maig de 2011

Pregunta: Quina és la diferència entre la nostra unitat amb el grup, amb tota la humanitat, i amb la naturalesa?

Resposta: El fet és que tot aquell que comença a involucrar-se en el treball espiritual es torna més individualista. El grup també es torna tosc, definit clarament en si mateix, tot està barrejat i bombolleja dintre. Els grups tenen dificultats per a unir-se els uns amb els altres.

Quan la barreja comença a connectar-se, sobretot en les convencions, això li dóna una immensa força espiritual perquè de cop i volta, en uns pocs dies, tots s'uneixen en el mateix material, en una sola explosió, en les mateixes cançons, en el mateix horari diari. Això afecta a tots i allibera una quantitat enorme d'energia espiritual. Aquesta és la raó de per què les convencions fan una impressió tan forta.

En altres paraules, com més oposats siguem entre nosaltres, egoistes, cadascun de nosaltres individualment, i en els grups com una totalitat, major potencial espiritual passa la nostra unitat al món. Aquest immens potencial realment els sacseja a tots.

No podem imaginar que la nostra unitat injecta una forta infusió de reactivació dintre del món, i el món es carrega cap a endavant, sense si més no saber on i com. Aquesta infusió li dóna al món l'energia poderosa per a l’estat següent. Per tant, nosaltres també avancem, perquè no podem avançar més ràpid que en el món.

En el passat, els cabalistes podien arribar al món de l'Infinit, i el nostre món seguia girant com estava. Però estem en un període de correcció global i hem de realitzar aquesta correcció. Per tant, el nostre moviment serà només d'acord amb el moviment del món! I per aquesta raó, hem de tenir en compte aquest fet en les nostres convencions i pensar en tots tant com ens sigui possible, no només en els nostres amics a tot arreu, sinó del món sencer.

El món està començant a sentir que els problemes existeixen, i aquests problemes no poden resoldre's. L'ansietat està apoderant-se del món i la humanitat sent que es distreu simplement per a evitar tenir por i tornar-se boja. Sabem com es fa: és millor donar calmants als malalts terminals perquè no sentin cap dolor i es vagin tranquils. El món es prepara per a aquest estat, i fins i tot ho desitja. Si la gent sabés que pot prendre una certa píndola i no despertar demà, evidentment aquesta seria la salvació per a ells… Però no és tan fàcil.

Hem d'entendre que la nostra unitat és necessària per al món. Una gran responsabilitat està posada sobre nosaltres! Per tant, estem unint-nos no només per a passar una bona estona. Tenim metes molt serioses. Ni tan sols ens adonem de com de globals i universals són, i com troben resposta en tots els mons.

(De la lliçó virtual “Fonaments de la Cabalà” del 15 de maig de 2011.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.