"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Un món “rodó”

diumenge, 15 de maig de 2011

Pregunta: Tot depèn del nostre desig. Llavors, com podem sortir del nostre “sistema estàndard” de desitjos que estan atrapats en aquest món?

Resposta: No percebem el món com si fos “rodó”. Nosaltres encara estem sota la il·lusió que és lineal i que podem tenir èxit en ell amb l'ajuda del nostre ego. Però el món ara opera sota un programa diferent, i l'única manera d'assolir l'èxit és a través de la unitat. Aquest és un algorisme completament diferent del món, però encara “no ho entenem”.

Durant milers d'anys l'home va assolir un èxit basat en la grandària del seu ego, però en els últims 50 anys aquesta tendència ha seguit el seu curs. Ens estem movent cada vegada més en un món integral, i en un món integral, aquell que està més connectat amb els altres obté el major benefici. Veiem que mentre més connexions establim, amb més països ens involucrem, més èxit tenim. La gent sent això de manera instintiva i gravita cap a solucions integrals.

No obstant això, encara no s'adonen que la solució als nostres dolors requereix de la nostra connexió a nivell humà, per sobre del sistema bancari, de la indústria global, i d'altres mecanismes mundials. Aquesta situació va començar a materialitzar-se després de la Segona Guerra Mundial, quan es fundaren les Nacions Unides, la UNESCO i altres organitzacions internacionals. No obstant això, ells encara segueixen funcionant amb els mètodes egoistes, en comptes d'adoptar un enfocament integral que ho abasti tot.

En essència, tots els països necessiten la igualtat. Per quina alguns països tenen el poder de veto sobre qualsevol decisió, mentre que uns altres no? I què si algú és més gran i un altre és més petit? Per contra, en un sistema “rodó”, els més grans ha d'estar més compromesos ja que en cas contrari, només es cuiden a si mateixos.

El nostre enfocament està completament tort, i no obstant això estem començant a sentir que el món s'està tornant veritablement “rodó” integral i interconnectat.


(De la 4a part de la lliçó diària de Cabalà de l’11 de maig de 2011: “Pau en el món”.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.