"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La funció d’un cabalista

dissabte, 22 de gener de 2011

Un cabalista té dues funcions: una relacionada amb el Creador i l'altra relacionada amb els éssers creats. En molts casos, aquestes funcions estan interconnectades i una afecta a l'altra, però segueixen sent dues missions diferents.

En la funció relacionada amb el Creador, un cabalista fa un tipus especial de treball dintre del sistema al qual pertany. Allí està connectat amb els cabalistes de totes les generacions, qui habiten en aquest sistema com ànimes corregides. Ell comprèn la seva assignació en l'arrel de la seva ànima, en el lloc al qual pertany dintre del sistema. En descobrir al Creador, ell Li delecta.

En la funció relacionada amb els éssers creats que encara no han arribat a la realització individual, el cabalista, en la mesura de les seves habilitats, comparteix el seu coneixement de la saviesa de la Cabalà i els ajuda a arribar al sistema superior, a entrar de manera conscient, i a prendre part en la correcció.

Per a assolir això, els cabalistes escriuen llibres. Un llibre és una revelació. Cada generació necessita nous llibres ja que amb cada nova encarnació, les ànimes vénen renovades. Elles es caracteritzen per un major egoisme i un nou tipus de percepció. A més, àdhuc en el nostre món físic, les condicions per a revelar al Creador també estan canviant.

Per tant, els cabalistes han de seguir millorant el mètode de la Cabalà. Aquest és el mateix mètode que li va ser revelat per Adam, però en cada generació, ha d'adaptar-se als desitjos col·lectius. A mesura que creix el desig, les condicions entre el Creador i nosaltres canvien, i sobre això és del que escriuen els cabalistas.

Quan intentem penetrar en la profunditat dels textos cabalístics, veiem que no són només lletres i paraules, sinó que és un mecanisme que treballa sobre nosaltres en aquest moment. El text és un programa que se li col·loca a una persona perquè treballi amb el seu desig, de manera que comenci a relacionar-se amb el sistema superior. A partir d'aquest moment és quan la persona es converteix en part del mateix.

A través del llibre, un cabalista els passa als estudiants la manera com construir la intenció, com actuar i com interconnectar-se. És més, passa al llarg de la força interna del sistema espiritual. Entra en la persona mentre està llegint, però solament li afecta sota la condició que aquesta persona desitgi canviar per a ser com el cabalista, les paraules del qual està llegint, i desitgi penetrar en el text per a revelar allò que se li està descrivint.

(Del llibre Cabalá para principiantes: “¿Quién es un cabalista?” del 13 de desembre de 2010.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.