"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

El grup és el lloc on ens reunim

dijous, 13 de gener del 2011

Pregunta: Si s'avança només en virtut de l'entorn, llavors, quan vindrà la nostra pròpia elecció de la nostra pròpia intenció altruista, Lishmà?
Resposta: Hem d'arribar a la perfecció, i aquesta conté dos paràmetres:
  1. D'una banda, sóc independent i igual al Creador de totes les maneres
  2. D'altra banda, sóc semblant a Ell en tots els sentits. En aquest cas, jo sóc independent i perfecte.
Resulta que la independència i la perfecció han d'unir-se i portar-me a l'estat final. Però, com pot la independència i l'equivalència coexistir? Com puc arribar a la perfecció per mitjà de l'elevació d'aquestes dues qualitats, les quals són oposades la una de l'altra?
Per fer-ho possible, el Creador va haver d'afegir un tercer factor als dos ja existents (Ell i jo). Aquest tercer factor serà el lloc de la nostra trobada, el lloc de la revelació. És on revelaré el meu jo independent i el Creador oposat a mi.
És necessari crear un “territori” on podrem ser socis, oposats però iguals i units. Aquest territori s’anomena la suma de les ànimes, la Shejinà, Màljut. Després del trencament, tant nosaltres com el Creador ens vam trobar fora dels límits de la suma de les ànimes, i ara hem de trobar-nos allí.
Ho fem en la mesura que siguem capaces de participar en aquest procés i revelar un a l'altre.
Per això la creació va ser trencada. Es va trencar en moltes parts diferents, que són el grau d'independència de la creació, és a dir, la seva separació i despreniment del Creador.
Hem d'utilitzar aquesta situació, que és la raó per la qual Baal HaSulam escriu que hem de mantenir la singularitat de cada persona. Després de tot, mai serà duplicada en els altres. Cada persona ha de ser independent i especial.
Però, d'altra banda, hem de donar a cada persona l'oportunitat i ajudar-li a arribar a l'equivalència de forma amb el Creador. Per mitjà de la seva singularitat, al tenir una combinació irrepetible de qualitats i de desitjos, una persona les desenvolupa amb la finalitat de dirigir-les cap a l'atorgament. Així és com s'arriba a l'equivalència amb el Creador.
Aquesta similitud s'actualitza a través de la unió amb els altres. Per què no es fa a través de la unió amb el Creador? És amb la finalitat de preservar la independència. Quan es treballa davant el Creador, una persona s'anul·la, mentre que en relació amb el grup, ell pot jugar el paper decisiu, similar al del Creador.
El lloc de la nostra trobada és el territori del grup, que va ser creat artificialment i es divideix en parts. Allí arribem en la línia del mig i ens unim. Allí hem d'actualitzar el Zivug de HaVaYaH i Elokim, la unitat del judici i la misericòrdia.

No obstant això, si una persona no pensa sobre aquests tres elements –ell i el Creador, unint-se en el grup–, llavors ell imagina incorrectament la realització de l'objectiu de la creació que li espera.
(De la 1a part de la lliçó diària de Cabalà del 12 de gener de 2011, Escrits de Rabash.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.