"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

El sol mai no deixa de brillar

dilluns, 27 de setembre de 2010

La saviesa de la Cabalà para solament al voltant del dessig. Quant a la Llum, no hi ha gran cosa a dir. És estàtica i existeix en absoluta quietud. Només atorga i només té aquesta única propietat d’atorgament. Si desitges rebre d’ella, llavors les teves accions han de ser semblants a ella. La Llum no canvia; més aviat, és el teu desig que causa que aquesta actuï en tu.

És semblant a una font d’energia. Puc acostar-me o apartar-me, aproximar-me des d’un punt o altre. Com amb el sol, ens pot cremar o ho podem usar en benefici nostre. I com el sol, la llum és absolutament constant. Pots suplicar o clamar, però no canviarà.

Totes les transformacions ocorren únicament dintre de tu, sense importar si ho lamentes o ho agraïxes. Segons els canvis, reps els diversos resultats del seu efecte. La Llum no canvia. Descobreixes un camp fix i immutable. En la mesura dels teus canvis interiors, destries com sentir els seus diversos estats. I no obstant això, ets tu que experimentes les diferències, mentre que la Llum roman sent la mateixa.

La Llum és com el sol que mai deixa d’il·luminar. Pots emprar la seva energia com et plagui, per a produir calor, fred, etc. L’energia mateixa no té forma, i ets tu qui la defineix.

El mateix és amb el Creador: “El Bé que fa el bé als bons i als malvats”, a tot aquell que ho desitgi. Ell fa el bé també als malvats? Sí, sí que ho fa. Però, ja que les seves propietats són contràries (oposades) a les del Creador, llavors en la mesura de la seva incompatibilitat amb Ell, reben cops en lloc del bé. Això els ajuda a prendre consciència que l’egoisme és dolent i això gradualment els transforma.

No obstant això, existeix una millor opció: rebre la instrucció sobre l’ocupació correcta de la Llum. En conseqüència, la Cabalà ens permet transformar-nos sota l’efecte de la Llum, ràpida i fàcilment.

(De la quarta part de la lliçó diària de Cabalà del 20 de setembre de 2010, sobre 600.000 Ànimes.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.