"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Com escoltar els articles de Rabash

dimecres, 15 de setembre de 2010

A la Carta núm. 38 del llibre Fruits de la Saviesa, Baal HaSulam escriu al seu fill i estudiant més important, Baruj Ashlag (Rabash) que una persona no pot rendir-se i aturar-se a la meitat del camí espiritual. Fins que la persona arriba a la meta, necessita esforçar-se constantment per vèncer obstacles cada vegada més grans.

No podem confiar en les victòries passades. En canvi, tot el que vas assolir ahir es converteix en un nou desig avui, que t’empeny encara més cap a la meta. Per tant, les coses que vas rebre ahir no poden curar les teves ferides i deixar-te reposar.

Fins que una persona arriba a la correcció final, ha de ser acurada a què el seu desig d'arribar a la meta creixi a cada instant. Tot el que assoleixes desapareix immediatament. La persona es queda "nua" i així ha d'avançar.

Òbviament Rabash realitzà una tasca enorme en estar a prop del seu pare, constantment al seu costat i participant en totes les seves lliçons. Ell va ser molt lleial al seu pare i sempre estava de la seva part quan sorgien problemes familiars entre els parents de Baal HaSulam. Alguns d'ells s'oposaven a l'estudi de la Cabalà perquè els apartava de la comunitat religiosa.

Rabash va ser un estudiant excel·lent i va assolir la revelació espiritual. No podem parlar sobre l'altura a la qual es va elevar, ja que ell és massa gran perquè nosaltres puguem mesurar-lo. Només podem suposar la seva grandesa i el seu gran cor basant-nos en les explicacions que va donar sobre els nostres estats i sobre la necessitat d'unió.

Encara no ens adonem de com de profunds són els seus articles i com de vital és el seu consell pràctic. Per això hem d’estudiar tot el temps. Quan treballem en els articles, el més important és: 1) fer un resum concís de cada article, i 2) treure conclusions del resum. Si no fem aquest treball, no estem estudiant els seus articles veritablement.

(De la quarta part de la lliçó diària de Cabalà del 12 de setembre de 2010, sobre la Carta núm. 38 de Baal HaSulam.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.