"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Sobre el llibre "Zohar per al poble"

dijous, 30 de juny de 2011

Pregunta: No li fa por espatllar el llibre del Zohar al simplificar?


Resposta: No em fa por perquè sé que el faig malbé! El text "Zohar per al poble" es compon dels textos originals del llibre del Zohar i dels comentaris Sulam, entrellaçats i simplificats.


Així que, si comparem aquest llibre amb la font, sens dubte està espatllat. Moltes paraules com bjiná, etc., que serveixen per emfatitzar o per fer alguna precisió, s'han retirat de la frase per a la seva simplificació. El text resulta més tosc, menys precís, però més concret.


Això ha estat necessari per acostar el text del Zohar cap a la comprensió de la lectura a un lector mitjà. Per descomptat, aquest text no substitueix en cap manera al text original. Està orientat a la lectura massiva del llibre del Zohar.


Hi ha qui estudia la Cabalá com la mecànica (en una enginyeria), hi ha qui l'estudia com una saviesa, hi ha els qui l'estudien per memoritzar, altres per escriure llibres, altres per ensenyar - però hi ha qui l'estudia per canviar i per la influència de la llum superior atreta durant la lectura del llibre del Zohar, per a començar a percebre el món superior i de les seves percepcions començar a entendre-ho. Per a aquests últims està destinat el llibre "Zohar per al poble".

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.