"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Noves regles d'un món global

dilluns, 21 de febrer de 2011

La història demostra que, en última instància, ni un sol dictador va portar al seu país gens bo, només patiment. De tal manera ells van empènyer al món cap al desenvolupament. Avui, no obstant això, el nostre estat és completament diferent: Vivim en un món global.
Anteriorment, el món va existir a causa de la part superior de la piràmide, unes personalitats individuals dotades de poder sobirà il•limitat, fent que tot funcionés d'acord amb la seva paraula. Fa uns pocs centenars d'anys, tal regent era capaç encara de prendre decisions benèfiques. Però avui dia, en un món global, si algú tracta de posar en pràctica la seva opinió personal, només reconeixerà la seva pròpia ignorància.
Això és perquè en un món globalitzat les decisions no poden ser preses per un sol regent, un govern o, fins i tot, pels governs reunits. Res no sortirà d'això! Un ha d'estar familiaritzat amb un sistema general, mentre que un president no ho està: ell és fins i tot més egoista que cap altra persona (per això es va convertir en president en primera instància).
Per tant, ni un sol regent o govern tindrà èxit: Arribaran al poder, el mantindran durant alguns anys, i cauran. Això ocorrerà en tot el món. Veurem que els governs es degeneraran més i més. Un dia, milions de persones sortiran als carrers, com està succeint ara a Egipte, i el govern s'esfondrarà.
Per què no pot defensar-se el govern? On està l'exèrcit? Els seus dies de glòria han acabat, ja no funciona d'aquesta manera perquè el món es manifesta com un sistema integral, global, i la gent, des de baix, ja no accepta obedientment tot el que diu el governant des de dalt.

Avui dia el món funciona basat en principis diferents, mentre que nosaltres no reconeixem això encara. Cap regent va a ajudar-nos, sense importar qui arribi al poder. En èpoques anteriors, els governants van avançar el món a través del sofriment i, no obstant això, el van fer avançar. Per exemple, Alexandre el Magne va voler introduir la cultura grega en el món sencer i va tenir científics i assessors que li van ajudar. Havia tot un programa del que volia fer amb el món. Però avui dia, l'avanç promogut per un regent ja no és possible.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.