"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Fugir mentre romans on estàs

dissabte, 12 de febrer de 2011

Pregunta: Sabem per experiència que hi ha pujades i baixades en el camí espiritual. Què és el que pot ajudar-me a evadir la fugida del “camp de batalla”?
Resposta: Fugir no significa caure de cara a la terra. En canvi, tu continues asseient-te en les lliçons, ets amigable i benevolent cap als teus amics, compleixes amb totes les regles del grup, prens part en les tasques i pagues Maaser, però en essència tu vas escapar amb els teus sentiments i pensaments cap a un altre lloc des de fa molt temps. O potser l'hàbit d'estar en el grup s'ha tornat per a tu la teva segona naturalesa. Això és fugir.
Físicament, ets al lloc correcte, encara que nosaltres no calculem les coses segons els cossos, sinó per mitjà dels desitjos i de les intencions, els quals probablement no hi són des de fa molt, molt de temps. I això significa que no estàs aquí. En altres paraules, no apliques la teva ment i sentiments durant l'estudi per a merèixer la Llum que Reforma. Així que tu has escapat.
T'asseus aquí durant molts anys desgastant els teus pantalons, i després et preguntes: “On està el meu recompensa?” Això significa que les teves nocions egoistes sobre la recompensa no han canviat ni una mica.
Per això, una persona necessita comprovar: està escapant, o no? Aquest treball ha de ser fet sense parar, a cada moment. Com escriu Baal HaSulam en l'ítem 18 de la Introducció al Talmud Èser Sefirot: ”És important no distreure's de la cosa més important: la Llum que Reforma, la qual està oculta en la Torà”.
El primer i més important: això ha de realitzar-se durant l'estudi. Encara que una persona s'haja preparat, podria estar fugint de la meta en els seus pensaments durant la lliçó. Si mantens la intenció durant cinc minuts i després la perds, les tres hores han estat desaprofitades.
(De la 1a part de la lliçó diària de Cabalà del 7 de febrer de 2011, Escrits de Rabash.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.