"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Del comunisme a l’harmonia del sistema global

dijous, 16 d’abril de 2009

Pregunta: En la seva opinió, el món global definitivament arribarà al comunisme, veient com Marx està de moda una vegada més? O existeix la possibilitat que tornem als models socials més antics, començant des de l’Era Primària i així successivament?

Resposta del Dr. Michael Laitman: El desenvolupament de la societat ens ha fet prendre consciència que estem interconnectats, i en el futur ens farà adonar-nos que hem de viure com una família, conforme a la regla: “de cadascú segons les seves habilitats i a cadascú segons les seves habilitats”.

Marx reconegué que això es possible solament sota la condició que la gent percebi el treball en ell mateix com una necessitat vital, com una expressió dels seus sentiments d’amor, en lloc de veure-ho com un mitjà necessari per existir. Quan les actituds de la gent es transformen d’aquesta manera i l’egoisme de cada individu sigui corregit, les nostres forces productives floriran i es revelarà tota l’abundància de la natura a través de la semblança amb les seves lleis.

Marx explica que primer una força negativa destrueix l’estat anterior, i després una força positiva forma un estat millor, a mesura que la força positiva es reveli totalment. De totes maneres, el desenvolupament sota la influència de la força negativa es llarg i ple de patiment. Però, si una persona coneix el camí del desenvolupament, pot eludir el control de la força negativa i prendre el seu desenvolupament amb les seves pròpies mans. L’avantatge es que es redueixen el temps i el patiment.

Amb la finalitat de travessar aquest camí en lloc del camí natural del patiment, necessitem un mecanisme artificial que ens ajudi a desenvolupar-nos, el qual pot ser controlat com una incubadora que permet els pollets criar-se ràpidament i amb tota seguretat, per exemple. Però, primer, necessitem estudiar el sistema general amb el propòsit de construir aquest mecanisme artificial d’acord als seus principis.

(traduït per Ramon Cirera)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.