"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Deixeu que la Llum il·lumini!

dilluns, 31 de maig del 2010

Pregunta: L’atorgament és una acció o un desig d’atorgar?

Resposta: Què pots donar-li tu al Creador? Ell no té cap mancança, excepte la teva actitud cap a Ell. Fins i tot això és innecessari per a Ell.
L'única cosa que li falta és que tu et facis igual a Ell. Amb això, tu li complauràs. Per què? Perquè llavors tu te trobaràs en un estat millor.
“Però jo no vull estar en un estat millor! El que vull és pensar només en l'atorgament!” Pensar en l'atorgament és igual que pensar en com assolir un estat millor.
L'important és el que et dirigeix: l'atorgament al Creador. Amb aquest propòsit arribes a un estat perfecte, o bé desitges aquest estat simplement perquè és millor i l'atorgament t'aporta un benefici… per a què treballes?
No pot existir el desig d'atorgar sense la seva realització. Si tens un desig, has de realitzar-lo. L'acció de l'atorgament i el desig d'atorgar són el mateix.
En l'espiritual no existeixen accions físiques. Tot el nostre treball consisteix a assolir el desig d'atorgar. Què pots donar-li al Creador? El desig d'atorgar-li a Ell! Revelem la Llum de Jojmà. En relació amb qui hem de revelar aquesta Llum: al Creador o a la creació?
La Llum de Jojmà ompli tot el sistema. L'única cosa que fas tu és revelar aquesta sensació en tu mateix: que gaudeixes, atorgues i et fas infinit. El teu desig és l'única cosa que canvia (Kli).
“Atorgo al Creador!” Què atorgues?… Potser abans Ell no tenia la Llum i ara sí la té? Tu li dónes la teva actitud. La teva actitud cap a Ell és “l'acció”. El teu desig ja és l'acció. Però aquest desig ha de ser realitzat, d'una altra manera no es considera com a desig.
Aquest desig ha de desenvolupar-se en les 4 etapes. Llavors, sens dubte, des de la quarta etapa, la Llum Reflectida arribarà a Keter. Això és l'atorgament.
Però on està l'atorgament en Keter? Un sent que li atorga al Creador i això és suficient. Perquè el Creador no té desitjos (Kelim): ni per a rebre, ni per a atorgar. Ell no en té cap.
Però quan tu sents que li atorgues a Ell, aquesta és la seva delectació, perquè Ell està en tu. Tu deixes que la Llum il·lumini.
(Extracte de la lliçó nocturna sobre El Llibre del Zohar, corresponent al 24 de maig de 2010.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.