"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Les dificultats són la invitació a la revelació

dijous, 30 de juny del 2011

Pregunta: Què puc fer si em sento massa feble, i el meu entorn, la meva família, no poden donar-me suport, perquè no perceben la importància de la meta?


Resposta: En el llibre "Shamati", en l'article N º 4, Baal HaSulam explica per què sentim tantes dificultats en el camí espiritual. Després de tot "jo em sento com si el món s'hagués quedat on estava; en canvi jo he deixat la meva família, als amics, per anul·lar-me respecte al Creador".


Un té la sensació de quedar-se penjat en l'aire. Però tot això el Creador ho fa a propòsit, per no buscar alguna cosa segur, sinó per buscar la forma d'arribar a ser equivalent amb el Superior en els pensaments i idees, aspirar cap al superior per imitar el seu esperit. És a dir, s'ha d'intentar que el Creador es reveli davant teu com la propietat d'atorgament i d'amor al proïsme; llavors t'eleves amb "fe per damunt de la raó", per damunt dels teus desitjos.


El fet que tu et sents com si estiguessis penjat en l'aire, sense cap suport per part del teu entorn material és, precisament, una invitació perquè t'aferris al Superior en l'atorgament. No cal buscar suport en les demostracions racionals, sinó en la fe per damunt de la raó.


Baal HaSulam diu: "La raó de l'existència de dificultats és senzilla i es diu falta de fe". És a dir, un no veu davant de qui i per què ha anul·lar-se, sense sentir l'existència del Creador. Això és el que crea les dificultats ".


Però, d’altra banda, això és una crida per descobrir la capacitat d'atorgar, per descobrir el Creador.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.