"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Es pot provar El Zohar?

dilluns, 17 de maig del 2010

Pregunta: Vostè parla de dos tipus de recerca interna quan es llegeix el Llibre del Zohar. Una és més racional, i en aquesta busquem dintre de nosaltres mateixos el que diu el text. L'altra recerca és sensorial, i allí intentem sentir tot el que diu. No obstant això, en tractar de sentir alguna cosa, descobreixo que no sento res. Tracte de descobrir alguna cosa dintre del meu mateix, però hi no trobo res. Què haig de fer?

Resposta: Seguir buscant. Has de desitjar trobar dintre de tu tot allò de què parla el Zohar. Tot està en el teu interior, incloent el Creador, l'home, els animals, els peixos, el món, les muntanyes, els boscos, els arbres, els cocodrils i qualsevol cosa.

No hi ha una sola paraula que descrigui res que estigui fora de tu. Per què és això? Cada paraula consisteix en lletres, i les lletres són desitjos o vassos de recepció, Kelim, que estan ordenats conforme a les Llums. Això és el que has de desitjar sentir.

El desig està representat per una paraula, però ja existeix. Tu has de desitjar conèixer aquesta paraula i sentir-la, per a realment trobar-te dintre de les lletres que són desitjos plens de Llum. Cada paraula és un model o una connexió entre tu i el Creador, la Llum Superior. Has de desitjar sentir aquest model dintre de tu i descobrir on s’hi troba.

És igual a quan llegeixes la paraula “llimona” i gairebé immediatament sents el seu sabor en la boca. Així has de desitjar sentir tot el que llegeixes en El Llibre del Zohar sense cap consideració addicional.

Experimentem sensacions que són comunes a tots. Per exemple, cada persona en el món sentirà el mateix quan escolta la paraula “llimona”. Podem parlar amb els científics i ells ens explicaran per què sentim el sabor de llimona i quins són les substàncies químiques. Però, si li preguntem a un cabalista, ens dirà el que significa “llimona” des del punt de vista de la Cabalà. Si li preguntem a una esposa, ens dirà perquè serveix la llimona en la preparació dels aliments. Però, en qualsevol cas, tots tenen una comprensió comuna del que és una llimona.

D'igual forma, quan llegim El Llibre del Zohar, hem de desitjar en primer lloc arribar a una sensació en comú. Així és com arribarem a una revelació més profunda i detallada, a mesura que procedim per les quatre etapes i investiguem les arrels. Però tot això ha de revelar-se naturalment, és a dir, amb la nostra aspiració per la Llum. La Llum influirà, al seu torn, el nostre desig i revelarà l'arrel de les nostres sensacions, o per què sentim en la forma que ho fem.

Després de les sensacions, comences a revelar el teu intel·lecte. Llavors pots dir que quan escoltes la paraula “llimona”, l'ona de so d'aquesta paraula arriba fins a la membrana de la teva oïda i ingressa al cervell on és comparada a la informació que està emmagatzemada en la teva memòria. Això, al seu torn, dispara un senyal i, com a resultat, realment sents una llesca de llimona en la punta de la llengua.

En la saviesa de la Cabalà, no obstant això, entendre és el resultat de l'avanç dels nostres desitjos en lloc del resultat d'un procés d'ensenyament, com ocorre en aquest món.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.