"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

A través de la foscor, va prenent forma la redempció

dimarts, 27 d’abril del 2010

Al començament dels nostres estudis de Cabalà, de vegades rebem tanta inspiració i tant d’entusiasme que ens delim i ens disposem a posar el món de cap per avall!


Altres vegades caiem en una insensibilitat total, no entenem res, com si estiguéssim enmig d’una espessa boira, i el món s’endinsa en la foscor.
És a dir, quan tinc contacte amb la Llum, hi ha vida dins meu. Tot just m’hi desconnecto, deixa d’il·luminar-me, llavors la foscor que m’envaeix s’assembla a la mort.
Després ve una altra etapa. Com que actuo (estudio, difonc la Cabalà, creo una connexió amb els amics), es construeix el sistema que comença a il·luminar-me fins i tot en els estats que no són del tot bons, quan per mi mateix no atrec la Llum.
És com una persona que està entre d’altres que sempre van a ajudar-la!
Aquest estat no és “el manament” que m’il·lumina en el moment que el compleixo, sinó que es tracta de “la Torà” que m’il·lumina sempre! (Hem d’oblidar-nos del concepte admès universalment sobre el “manament” i “la Torà”).
Fins i tot, si em trobo malament i estic confús, tinc un suport exterior que m’ajuda a mirar-me a mi mateix com des de fora i arribar a la conclusió que el que m’està passant no és terrible. Ja hem viscut aquesta situació i ja ens s’hem sortit.
La Torà (la Llum Circumdant del grup, de l’entorn) em defèn fins i tot quan no l’estudio, és a dir, quan no estic a prop de la Llum.
Quan ens apropem al Majsom, d’una banda, sentim una gran foscor, com la d’Egipte, però, de l’altra, tenim el recolzament de l’entorn, el qual ens ajuda a no desviar-nos del camí espiritual i evita que tornem a un estat totalment animal.
Entenc què significa aquesta foscor, la sento i entenc d’on prové i per què, què he de fer i com he d’unir-me al Creador.
D’aquesta foscor, m’arriba el manament del Creador, el qual ens demana que donem senyals de la nostra unió (“Mezuzot sobre les portes”), que preparem els atuells per la sortida d’Egipte i que escapem precisament a mitja nit...
Es tracta de la connexió amb la Força Superior que s’anomena la Torà, això és, la Llum que m’arriba encara que no hagi assolit l’estat del “manament” (la connexió personal amb el Creador que es diu “el dia”). D’aquesta manera avanço.
L’ocultació no és el mateix estat que experimento quan m’aïllo totalment i no entenc ni sento res, com els passa als principiants.
Després, la ocultació adopta unes formes especials. Comences a distingir-hi diferents matisos, qualitats, i comences a entendre com pots treballar-hi.
Com més avancem, més es revelen les formes de la foscor d’aquests espais buits. Aquests ens clarifiquen la forma de l’alliberament, l’altre costat del Majsom.
(Extracte de la lliçó del llibre Shamati, corresponent al 16 d’Abril de 2010.)
(Traduït per Ramon Cirera.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.