"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

divendres, 30 d’abril del 2010

Pregunta: Cal començar el treball sobre la intenció durant la lectura del llibre del Zohar molt abans de la classe, ja de dia?
Resposta: Jo diria que s’ha de treballar sobre la intenció tot el temps. En el nostre món, tot es constitueix de tal manera que estem en contacte amb el grup i l‘estudi només durant un breu període de temps.
Milers de persones de tot el món estan presents en les classes junt amb nosaltres. Molts escolten la classe en la traducció simultània. I d’altres, fins i tot, entenen amb dificultat la traducció, ja que només està disponible en les llengües més comunes. Però això, no és important per al seu avanç espiritual.
Respecte al llibre del Zohar, tots estem en la mateixa posició. Arribem a la classe com qui arriba a una gasolinera, per omplir-nos i després viure amb això la resta del temps.
El nostre món està fet de tal manera que treballem la tercera part de la nostra vida, l’altre terç dormim i la resta la emprem en diverses tonteries. I tant sols ens queda una hora o dues, que robem de dormir i venim a estudiar.
Però quan comencem a estudiar, hem d’entendre que tota la nostra vida està organitzada correctament, i no hauríem d’anar a treballar només perquè no tenim una altra opció millor. El Creador organitza aquest procés per a nosaltres de manera deliberada. Si arribo a la classe fins i tot per tant sols una hora, això és suficient per estar en connexió amb la meta les 23 hores restants. I durant aquestes 23 hores, preparo els meus desitjos per a l’hora que arribo a la classe.
Fa 2000 anys va viure en el desert Negev un home que es deia Bar Bi Yoma (l’alumne per un dia), un pagès que treballava en el camp.
Quan tenia un descans en els treballs de temporada i podia deixar casa seva, anava a Jerusalem. Després de tot el camí, es quedava tant sols un dia per l’estudi de la Torà. Al dia següent ja anava corrent a casa, a la seva feina.
En el seu honor, avui existeix el costum que tots estudiïn un cert dia de l’any. Llavors els savis van dir que el seu estudi d’un dia a l’any era equivalent a l’aprenentatge continu durant tot l’any, ja que durant tot l’any el seu desig estava en aquell dia.
Per això, si durant les 23 hores esperem aquesta única hora d’estudi, significa que les 24 hores del dia conten al nostre favor.
D’això entenem quantes hores necessitem per a preparar el nostre desig per una sola hora d’estudi.
Per això tot depèn de la preparació. Hem de dedicar totes les hores del dia a la preparació de la classe del Zohar.
(Extracte de la lliçó per al llibre del Zohar, corresponent al 23 d’abril de 2010.)
(Traduït per Rosa Valls)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.