"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

divendres, 30 d’abril del 2010

Pregunta: Cal començar el treball sobre la intenció durant la lectura del llibre del Zohar molt abans de la classe, ja de dia?
Resposta: Jo diria que s’ha de treballar sobre la intenció tot el temps. En el nostre món, tot es constitueix de tal manera que estem en contacte amb el grup i l‘estudi només durant un breu període de temps.
Milers de persones de tot el món estan presents en les classes junt amb nosaltres. Molts escolten la classe en la traducció simultània. I d’altres, fins i tot, entenen amb dificultat la traducció, ja que només està disponible en les llengües més comunes. Però això, no és important per al seu avanç espiritual.
Respecte al llibre del Zohar, tots estem en la mateixa posició. Arribem a la classe com qui arriba a una gasolinera, per omplir-nos i després viure amb això la resta del temps.
El nostre món està fet de tal manera que treballem la tercera part de la nostra vida, l’altre terç dormim i la resta la emprem en diverses tonteries. I tant sols ens queda una hora o dues, que robem de dormir i venim a estudiar.
Però quan comencem a estudiar, hem d’entendre que tota la nostra vida està organitzada correctament, i no hauríem d’anar a treballar només perquè no tenim una altra opció millor. El Creador organitza aquest procés per a nosaltres de manera deliberada. Si arribo a la classe fins i tot per tant sols una hora, això és suficient per estar en connexió amb la meta les 23 hores restants. I durant aquestes 23 hores, preparo els meus desitjos per a l’hora que arribo a la classe.
Fa 2000 anys va viure en el desert Negev un home que es deia Bar Bi Yoma (l’alumne per un dia), un pagès que treballava en el camp.
Quan tenia un descans en els treballs de temporada i podia deixar casa seva, anava a Jerusalem. Després de tot el camí, es quedava tant sols un dia per l’estudi de la Torà. Al dia següent ja anava corrent a casa, a la seva feina.
En el seu honor, avui existeix el costum que tots estudiïn un cert dia de l’any. Llavors els savis van dir que el seu estudi d’un dia a l’any era equivalent a l’aprenentatge continu durant tot l’any, ja que durant tot l’any el seu desig estava en aquell dia.
Per això, si durant les 23 hores esperem aquesta única hora d’estudi, significa que les 24 hores del dia conten al nostre favor.
D’això entenem quantes hores necessitem per a preparar el nostre desig per una sola hora d’estudi.
Per això tot depèn de la preparació. Hem de dedicar totes les hores del dia a la preparació de la classe del Zohar.
(Extracte de la lliçó per al llibre del Zohar, corresponent al 23 d’abril de 2010.)
(Traduït per Rosa Valls)

Convenció Mundial del Zohar 2010 - MADRID 7-9 de maig

dijous, 29 d’abril del 2010

La convenció mundial del Zohar consta de 3 dies intensius d’estudi i de tallers sobre El Zohar i la Cabalà, que es celebrarà en Madrid amb connexió directa al congrés que dictarà el Dr. Michael Laitman i l’Institut de Cabalà, Educació I Investigació Bnei Baruch en Nova York.
Està obert per a tot aquell qui desitgi sentir com és la realitat completa i eterna.

COST DEL CONGRÉS:

HOSTATGE:
Habitació Individual (Desdejuni inclòs): 65€ per dia
Habitació Compartida (Desdejuni inclòs): 32,5€ per dia

DINARS:
Paquet complet per als 3 dies: 45€ per persona (Esmorzar i sopar inclosos).
Paquet per a les persones que no puguin assistir els 3 dies:
Divendres 7
- Sopar (Sala del congrés): 10€ per persona
Dissabte 8
- Esmorzar (Sala del congrés): 10€ per persona
- Sopar (Restaurant de l’hotel): 18€ per persona
Diumenge 9
- Esmorzar (Sala del congrés): 10€ per persona

UBICACIÓ:

Hotel Juaneca
A1 Km 30.500 SORTIDA 30, Madrid. Espanya




MÉS INFORMACIÓ:
CONTACTA AMB NOSALTRES:mailto:cabala.spain@gmail.com

A través de la foscor, va prenent forma la redempció

dimarts, 27 d’abril del 2010

Al començament dels nostres estudis de Cabalà, de vegades rebem tanta inspiració i tant d’entusiasme que ens delim i ens disposem a posar el món de cap per avall!


Altres vegades caiem en una insensibilitat total, no entenem res, com si estiguéssim enmig d’una espessa boira, i el món s’endinsa en la foscor.
És a dir, quan tinc contacte amb la Llum, hi ha vida dins meu. Tot just m’hi desconnecto, deixa d’il·luminar-me, llavors la foscor que m’envaeix s’assembla a la mort.
Després ve una altra etapa. Com que actuo (estudio, difonc la Cabalà, creo una connexió amb els amics), es construeix el sistema que comença a il·luminar-me fins i tot en els estats que no són del tot bons, quan per mi mateix no atrec la Llum.
És com una persona que està entre d’altres que sempre van a ajudar-la!
Aquest estat no és “el manament” que m’il·lumina en el moment que el compleixo, sinó que es tracta de “la Torà” que m’il·lumina sempre! (Hem d’oblidar-nos del concepte admès universalment sobre el “manament” i “la Torà”).
Fins i tot, si em trobo malament i estic confús, tinc un suport exterior que m’ajuda a mirar-me a mi mateix com des de fora i arribar a la conclusió que el que m’està passant no és terrible. Ja hem viscut aquesta situació i ja ens s’hem sortit.
La Torà (la Llum Circumdant del grup, de l’entorn) em defèn fins i tot quan no l’estudio, és a dir, quan no estic a prop de la Llum.
Quan ens apropem al Majsom, d’una banda, sentim una gran foscor, com la d’Egipte, però, de l’altra, tenim el recolzament de l’entorn, el qual ens ajuda a no desviar-nos del camí espiritual i evita que tornem a un estat totalment animal.
Entenc què significa aquesta foscor, la sento i entenc d’on prové i per què, què he de fer i com he d’unir-me al Creador.
D’aquesta foscor, m’arriba el manament del Creador, el qual ens demana que donem senyals de la nostra unió (“Mezuzot sobre les portes”), que preparem els atuells per la sortida d’Egipte i que escapem precisament a mitja nit...
Es tracta de la connexió amb la Força Superior que s’anomena la Torà, això és, la Llum que m’arriba encara que no hagi assolit l’estat del “manament” (la connexió personal amb el Creador que es diu “el dia”). D’aquesta manera avanço.
L’ocultació no és el mateix estat que experimento quan m’aïllo totalment i no entenc ni sento res, com els passa als principiants.
Després, la ocultació adopta unes formes especials. Comences a distingir-hi diferents matisos, qualitats, i comences a entendre com pots treballar-hi.
Com més avancem, més es revelen les formes de la foscor d’aquests espais buits. Aquests ens clarifiquen la forma de l’alliberament, l’altre costat del Majsom.
(Extracte de la lliçó del llibre Shamati, corresponent al 16 d’Abril de 2010.)
(Traduït per Ramon Cirera.)

L’efecte Cazimir o el pas cap a la dimensió superior

diumenge, 25 d’abril del 2010

Pregunta d’un físic especialista en física nuclear: Si considerem la direcció cap a la Llum com a positiva i la direcció cap a la foscor espiritual (la nit) com a negativa, i hem de treballar per a passar del negatiu cap al positiu, on es troba el zero espiritual? Quin estat és?

Resposta: En l’espiritual no hi ha zero, no podem imaginar-lo.
Però existeix un estat que es diu Klipat Noga, quan no sóc capaç de decidir cap a on inclinar-me: cap a la recepció o cap a l'atorgament.
Aquest estat no equilibrat i intermedi es diu “zero”.
Em trobo entre dues forces de la Naturalesa (la tercera força no existeix). Per això aquest estat és inestable i m'exigeix fer una elecció immediata.
És a dir, l'estat “zero” existeix solament en la meva percepció personal i solament en aquell instant quan, a la fi, haig de decidir què fer!
I haig de sentir aquest zero com un abisme… ja que no tinc ni una cosa ni l’altra.
Aquest estat és molt bo perquè en aquest moment sento el zero complet, no tinc on agarrar-me.
En el temps restant em trobo o bé en l'atorgament (santedat), i no tinc cap preocupació, o bé en els desitjos egoistes (Klipa, brutícia), sentint-me còmplice del Faraó. Una de dues: o gaudeixo de la vida espiritual o de la vida material.
L'home que arriba a Klipat Noga, sent que no té raons per a l'elecció: no n’hi ha ni negatiu ni positiu.
De cop i volta em trobo en l'encreuament de camins i no hi ha on anar. Es tracta d'un estat completament indefinit.
Em semblava que davant de mi havia una esquerda petita. I de cop i volta s'obre i veig un abisme davant meu!
Però justament aquí existeix una entrada cap a la dimensió superior, si agarro a El Creador i entenc que no tinc altra opció i que haig d'elevar-me a un nivell d'energia superior.
És com si entréssim al buit espiritual i reveléssim allí a El Creador. En aquell instant, quan estiguis llest per a entrar-hi, Ell sortirà cap a tu…
En la física quàntica el fenomen semblant es diu efecte Cazimir. Si col·loquem dos conductors no carregats en el buit —a una distància curta l’un de l'altre—, començarà a córrer energia cap a ells des del buit, creant una força que els atreu entre si.
Fes aquest experiment físic i rebràs la prova evident de l'existència de El Creador!
(Extracte de la lliçó nocturna sobre el Llibre del Zohar, corresponent al 22 d'abril de 2010.)

Abans de la lectura del llibre del Zohar

dijous, 22 d’abril del 2010

Abans de la lectura del llibre del Zohar hauríem de tenir una disposició tal que sentim que pertanyem al grup.

Perquè llavors estem en semblança de qualitats amb el mateix grup de cabalistes que van escriure el Zohar i podem entendre amb més facilitat el que desitgen transmetre’ns.
L’enteniment arriba com a resultat de la influència de la Llum. Aquesta influeix sobre nosaltres per mitjà de la connexió entre les ànimes dels deu cabalistes que estaven en l’estat de la correcció final, és a dir, en la connexió corregida entre si.
Per això, quan van corregir la connexió entre ells mateixos, fins a aquell nivell en què cap d’ells tenia ni un sol desig de rebre no corregit, van revelar entre si la Llum Superior que s’anomena “El Zohar”. És la Llum que prové de Rosh (cap) de Arij Anpin, la Llum de l’Infinit.
I, per això, si intentem assolir la mateixa actitud entre nosaltres, com la que tenien els autors del llibre del Zohar, atraiem la Llum del mateix estat que ells van assolir.
Aquesta Llum també pot crear una connexió entre nosaltres, como està escrit: “Qui crea el món allà a dalt, farà el món en nosaltres”. Precisament això és el que hem d’esperar de la lectura del llibre del Zohar.
Extracte de la lliçó sobre el llibre del Zohar, corresponent al 16 d’abril de 2010.
(Traduït per Rosa Valls)

Connectat a la xarxa espiritual

dimarts, 20 d’abril del 2010

Pregunta: Ja he participat en els congressos virtualment i he sentit la unió, llavors, per què he de deixar el meu còmode sofà i esforçar-me a anar personalment al congrés que se celebra al començament de maig a Nova York?

Resposta: No és possible unir-se amb els altres “sense aixecar-se del sofà”. No vivim en un món virtual sinó en un món material, i aquell que ve a les nostres trobades materials entén fins a quin punt és necessari per al progrés. L'home que mai no ha sortit de darrere de la pantalla del seu ordinador, no és capaç d'imaginar el que significa la unió amb les altres persones.

En la ciència de la Cabalà existeix una llei: l’arrel espiritual ha de tocar la branca material. Per això, hem de realitzar la connexió entre nosaltres en forma virtual y material. Això és el que ens exigeix el nostre món.

Per això, l'home que mai no ha anat a una trobada com aquesta, no hi participa. Només li sembla que està juntament amb els altres en la pantalla del seu televisor, però això és un engany.

Una vegada a la setmana tenim una reunió virtual dels amics, una vegada cada 6 mesos tenim una trobada “en viu” tots junts en algun continent, i és necessari participar en ell.

L’home no pot progressar sense participar en el congrés, sense rebre d’aquest una impressió (Reshimó). Allí es dóna la seua connexió amb els demés i aquesta connexió roman. Com si introdueixi la seva clavilla a la presa de corrent (endoll) i s’hi quedés connectat!

No ho hem inventat nosaltres, així ho han practicat durant els segles els nostres grans Mestres. I si volem aconseguir el mateix que ells, hem de seguir el seu exemple.

(Extracte de la lliçó segons l’article Exili i Redempció de Baal HaSulam, corresponent a l’11 d’abril de 2010).

Respecta la naturalesa

diumenge, 18 d’abril del 2010

Allà va un vídeo ben divertit que ens envia Rosa (gràcies!). Gairebé al final, diu quelcom així: "Respecta la naturalesa. Algun dia ens ho tornaran els animals" :)

La garantia mútua

dissabte, 17 d’abril del 2010

El Creador confon a l’ésser humà posant obstacles constantment al seu camí espiritual.
Alhora, els esdeveniments agradables ens confonen més que els desagradables. De sobte, apareixen algunes possibilitats extraordinàries, com ara: un èxit en els negocis, un viatge apassionant o diferents petites temptacions que canvien a cada moment.

Gràcies a això, comencem a descobrir que no tenim cap possibilitat de dirigir el nostre estat sense ajuda de l’entorn que s’anomena la “garantia mútua”.

Si no tinc suport global i comú —quan milers de persones a tot el món aspiren revelar El Creador sense parar esment a tots els obstacles que Ell posa a propòsit davant d’aquestes—, no podré passar les “49 contraportes” (obstacles que m’aparten de El Creador) i arribar a la contraporta numero cinquanta, on Ell i jo ens unirem (40 és la distància entre Maljut y Binà, i 10 és la meva estructura, en total 50).
Si no estic en connexió amb les persones que fan el mateix, llavors estic perdut, mai podré aconseguir la meta. El meu treball durarà diverses vides. Això, lamentablement, és el que succeeix amb la gent.

Avui dia, fins i tot la ciència convencional revela que els pensaments humans estan connectats entre si i, miraculosament, es transmeten d’un extrem del món a l’altre.

Els científics expliquen que la nostra naturalesa està organitzada de tal manera que ens obliga a pensar de manera síncrona. Però entenem que estem connectats entre nosaltres en una xarxa comuna d’ànimes i, per això, els meus pensaments i desitjos es transmeten als altres.

I més encara si aspirem a la meta espiritual. Amb aquest pensament, comencem a influir activament sobre els altres i s’estén sobre tot aquest sistema.

Aquesta intenció interna, més que un simple intercanvi de missatges electrònics, es denomina “la garantia mútua”.
La garantia mútua es produeix quan penso sobre l’espiritual, ho vull i estic desitjant que la resta també pensi sobre la mateixa meta: només llavors em salvaré de l’àngel de la mort!
Si ells no pensen sobre això, llavors, res no m’ajudarà. Mai no podré fer un càlcul correcte i em desviaré tot el temps. No tindré una base, una xarxa que uneixi, que em detingui dins d’aquesta, com una mare que manté en braços el seu bebè. Sense això, no podrem aconseguir la nostra meta!


(Extracte de la lliçó sobre el llibre del Zohar, corresponent al 7 d’abril de 2010).
Traduït per Joan Prieto

Ha arribat el temps d’actuar

dimarts, 13 d’abril del 2010

Últimament, amb la manifestació de la crisi global, se sent més i més la necessitat de la creació d’un sistema correcte de funcionament universal.

Com diu Baal HaSulam, hem de transformar la nostra societat segons les noves condicions que la Naturalesa ens exigeix.

La crisi ens revela la necessitat de fer-nos semblants a la Naturalesa, a través de la interconnexió global.

Em sembla factible establir a poc a poc tals relacions d’atorgament d’amor (en semblança a la Naturalesa) en l’espai virtual, on tothom pot sentir-se connectat entre si.

De tots els mitjans de comunicació, solament Internet —i no pas la televisió, els periòdics o els llibres— poden acomplir aquest propòsit.
Només la xarxa d’Internet pot ser compatible amb les següents exigències: difusió i unió, creació d’un sistema global d’educació de nens i d’adults i connexió global per a la formació de la força general de la unitat. Si ens sentim els uns als altres a través de línies de comunicació, establirem també la connexió espiritual.

(Extracte de la lliçó sobre la xarxa social, corresponent al 4 d’abril de 2010).
Traduït per Rosa Valls

La fam espiritual

dilluns, 12 d’abril del 2010

Per arribar al món espiritual no cal sentir-se malament en la vida material

Ho veiem a la història de l’esclavitud Egípcia, quan els jueus tenien tot el necessari per a la bona vida.

A Egipte s’elevava un nou rei i començaven set anys famolencs. Però és fam espiritual, no material!
Han construït “per al faraó” les ciutats boniques: Pitón i Ramsés. Què significa “per al faraó”? Per al seu egoisme! Han construït per a ell la vida bonica.

Però de cop i volta s’ha revelat que tot això és buit... Cal fugir d’aquesta vida, a pesar del seu benestar.

Sento que el món espiritual és més important que el material i la mort és millor que la vida sense espiritualitat. Ja no vull viure una tal vida, se m’ha de revelar l’espiritualitat. I per això estic disposat a córrer cap a la foscor i el desert.

Aquest estat es diu la sortida d’Egipte. La persona ha de canviar els seus valors pels oposats.

Però el món no ha de submergir-se en patiments terrenals! Només ha de patir la carència espiritual i no per problemes materials!

No es pot imposar l’espiritualitat per la força. Els patiments terrenals condueixen la gent a la religió, als psicòlegs, etc.

L’home ha de trobar a faltar l’espiritualitat. I això ho farà més tard o més d’hora en funció de la rapidesa amb què se li reveli el punt en el cor i de l’amplitud de la difusió la ciència de la Cabalà.

Sense la difusió d’aquest coneixement, l’alliberació espiritual no és possible. L’home, per si mateix, no és capaç d’inventar la metodologia del descobriment espiritual: l’ha de rebre d’alguna manera.

Per això Baal HaSulam anomena la difusió de la ciència de la Cabalà el “so del Shofar del Messies”, atès que sense la difusió, el món no té cap possibilitat d’alinear-se al bé.

(Extracte de la lliçó sobre el llibre del Zohar, corresponent al 4 d’abril de 2010).
Traduït per Ramon Cirera

Les obstruccions, són bones o dolentes?

dissabte, 10 d’abril del 2010

(Consell diari per a qui està en el camí)
Com considerar les obstruccions terrenals durant l’estudi?
L’estudi ha de sentir-se interiorment. Jo he de fer passar l’estudi a través meu, sentir-lo interiorment. Per tant hem d’acostumar-nos que les obstruccions es troben sempre en nosaltres, tot el temps, així com els bons pensaments. No és bo estar en un estat sense l’altre: d’això en diem que s’està penjat en l’aire. Els àngels estan d’un sol costat. S’anomena home a aquell qui està format per dues forces, dreta i esquerra.
Hem d’acostumar-nos a l’existència de les obstruccions. Cadascú té els seus propis obstacles. Finalment, l’home s’haurà d’acostumar a mantenir els obstacles en el seu interior, perquè no escapin, però que es quedin avall; i al Zohar, amb les intencions i el grup, mantenir-lo a d’alt. Hem de cuidar aquest ordre.
Hem de cuidar el vincle entre les dues coses, amb la dreta i amb l’esquerra, tot el temps. Si t’escapes a allò material, aleshores et desconnectes de l‘estudi i te tornes animal y si t’oblides de les obstruccions i et concentres sols en l’estudi, no saps on ets.
L’esbrinament es troba justament entre aquestes dues coses, per tant nosaltres no hem d’esborrar el mal, sinó donar-li un lloc determinat, cuidar-lo perquè es quedi allí. Es un esforç constant. Els obstacles en si poden variar, però sempre han de quedar sota el nostre control.
25.3.10, primera part, 25:25-29:42
Traduït per Rosa Valls

L’únic argument és comprovar per si mateix

divendres, 9 d’abril del 2010

Si l’home, estant en la foscor, ja no sap què fer i desitja ascendir per a passar de l’estat de recepció a l’atorgament, llavors comença a atènyer la revelació. Ell passa a través del Majsom i per primera vegada es troba amb la Llum. Abans ell no tenia un exemple de com ocorria tot això.

Quan ja té aquest exemple, l’experiència del que ha ocorregut amb ell, llavors ho sentirà com la seva realitat, en comptes de simplement confiar en les paraules d’algú.

Però mentre que l’home no revela en si mateix el desig espiritual correcte (Kli) i no entra en contacte amb la Llum, és impossible demostrar-li gens.

Encara que els cabalistes escriuen les coses sàvies, l’home no té cap experiència espiritual. Ell comença des de zero perquè es tracta de quelcom que està per sobre de la nostra naturalesa i del límit d’aquest món.

En aquesta vida he de revelar un nivell d’existència que està per sobre de la mort: “el món per vindre”. I fins que tu no ho reveles, quins comprovants pots rebre?

Per a això necessites els desitjos corregits, la “visió” espiritual, és a dir, el revestiment de la Llum de Jojmà dintre dels desitjos de la recepció. Aquesta serà la única verificació.

Per això, la confiança en que la Llum Circumdant li corregirà és l’únic pretext que té l’home del perquè fa el que fa.

Ell confia que ha trobat el mitjà que li pot canviar, revelant-lo a la Llum. Això funciona com una força miraculosa (Segula) que es troba en els autèntics llibres cabalístics.

A través d’aquestos llibres, tinc un mitjà per aconseguir aquest estat superior —al qual de moment no hi puc accedir— i despertar des d’allà la influència sobre mi mateix.

Sobre això està escrit: “Vaig crear la inclinació al mal i vaig crear la Torà, el mitjà per a la seva correcció, perquè la Llum que es troba en ella retorna a la seva font”. Tot l'estudi és la realització d’aquesta oració.

Tot es fa només per a això: per a canviar-nos a nosaltres mateixos i, en els desitjos corregits, sentir altra vida, una nova dimensió.

(Extracte de la lliçó segons l’article Herència de la Terra de Baal HaSulam, corresponent al 6 d’abril de 2010).

Algun dia et recordaràs de cada paraula

dimecres, 7 d’abril del 2010

Els articles de Shamati no van ser escrits per Baal HaSulam com a obres en les quals l'autor verifica cada paraula.

Aquests articles són el resultat de les seves converses durant menjars i reunions amb els alumnes, que Rabash (el seu fill i el seu primer alumne) escoltava i que després sortia fora i anotava.

Baal HaSulam no permetia anotar gens, ni tan sols durant les lliçons! Aquesta regla va existir durant tota la història de la Cabalà, arribant fins als nostres dies.

Cap cabalista, generació rere degeneració, va anotar mai ni una paraula durant l'estudi. Es prohibia escriure! ja que l'alumne rebia la Torà de manera “oral”, “de la boca” del mestre. Ell percebia conforme al que escoltava i ho assimilava.

Si anotes, no perceps. Quan escoltes, absorbeixes. Allò escoltat entra en els teus desitjos i qualitats. Això t'eleva.

Quan entris en l'espiritual, et recordaràs de cada paraula del que ha dit el teu mestre amb tots els detalls, fins al més petit: des de la forma en què va ho va dir fins al sentit més profund. En l'espiritual gens desapareix. Tota la nostra “pel·lícula” ja existeix i està passant davant de nosaltres.

Hem d'aprendre a viure, com més aviat millor, en un nou espai absolutament informatiu.

(Extracte de la lliçó sobre un article del llibre Shamati, corresponent a l’1 d'abril de 2010).

Accés a l’origen de l’energia

dimarts, 6 d’abril del 2010

Tota persona en aquest món està dirigida internament per dues forces: la força egoista i la força altruista. La força egoista atrau tot cap al propi interior, com cap al centre de la Creació, mentre que la força altruista ens permet atorgar cap a fora, a altres persones.

Encara que aquesta força es denomina altruista, és ben sabut que en els esquemes d’aquest món pot obrar solament de manera egoista. Encara que atorgui al meu proïsme, ho faig a fi d’aconseguir algun guany per a mi mateix, esperant un benefici. No tinc cap possibilitat d’atorgar sense cap motivació, sense “combustible”, o sigui, sense una compensació. Així és format l’home. Com una màquina que pot treballar únicament a base d’un combustible egoista; és a dir, esperant guany i benefici. No puc treballar com un motor etern, sense rebre de fora cap energia i satisfacció. He de rebre energia de fora, ja que no sóc com el sol que il·lumina per la seva pròpia llum.

Només el Creador està originalment dotat de l’atribut d’atorgament, és la seva naturalesa. Perquè el creat pugui atorgar sense benefici propi, ha de rebre del Creador el combustible —la sensació d’altesa del Creador. Aquesta és l’única possibilitat d’aconseguir l’atribut d’atorgament: usar el Creador com origen de l’energia que ho mou tot.

Aquest va ser el problema dels comunistes, dels socialistes, dels kibutz i de tots els estils altruistes, reparadors del món, que no entenen que en l’home no hi ha energia amb la veritable intenció d’obrar amb la fi d’atorgar, que no té el combustible per a realitzar aquesta idea.

Ningú no discuteix el fet que la vida seria més fàcil i més còmoda si tots fóssim altruistes. Tots estan d’acord que sense aquesta correcció, la humanitat arribarà a la seva destrucció. Però ningú no sap com dur-ho a terme... llevat dels cabalistes, ja que ells tenen l’accés a l’origen de l’energia.

Extracte de la classe sobre el diari “HaUmà”, 25.03.2010
(traduït per Ramon Cirera)

Tota la humanitat es troba a l’exili

dilluns, 5 d’abril del 2010

Avui dia, tota la humanitat es troba molt a prop de la sortida d’Egipte.

Més i més persones senten la necessitat de revisar els valors de les seves vides. Es desperten en elles noves prioritats.

Cada persona ha de fer un nou càlcul per sí mateixa: per a què visc i per què.
Per suposat que, al llarg de la nostra vida, existeixen situacions on la lluita per l’existència, per la supervivència, ofega aquests interrogants.
Perquè, generalment, la pregunta sobre el sentit de la vida sorgeix quan sentim que hem aconseguit “tot” en aquesta, no importa a quin nivell. Per tant, la pregunta que sorgeix està per sobre de la seva vida.

Veiem que es una pregunta que preocupa a amplis estrats de la població. Aquesta ens “trepa” des de dins.

Per això, la difusió de la ciència de la Cabalà és important. Aquesta ciència ens explica coses sobre l’època, sobre els esdeveniments ¿Per què més i més persones pateixen de depressió, posen fi a la seva vida, prenen drogues o es divorcien? ¿Per què creix l’onada de terror? ¿Per què sorgeix la pregunta sobre el sentit de la vida? ¿A on escapar d’aquestes preguntes? ¿Amb l’ajuda d’un psicòleg personal? ¿Què ocorrerà amb els nostres fills?

Com a resultat de l’explicació, la persona haurà de comprendre que tot el que passa prové de la natura i que no podem aturar-la.

La humanitat s’està preparant de manera inconscient per a l’ascensió a una nova època. Mitjançant els patiments, o de manera conscient, la humanitat es dirigirà cap a la unió en un vas espiritual (Kli), on sentirà la vida eterna i absoluta.

(Extracte de la preparació a la lliçó segons el llibre Shamati, corresponent al 31 de març de 2010).
(Traduït per Rosa Valls)

Convenció Mundial del Zohar 2010 - Nova York, Maig 7-9

diumenge, 4 d’abril del 2010

Descobrint una nova realitat

Estan convidats a unir-se amb amics de tot el món per a descobrir junts una nova realitat.

La convenció mundial del Zohar són 3 dies intensius d'estudi & tallers sobre El Zohar i la Cabalà amb el Dr. Michael Laitman i l'Institut de Cabalà, Educació i Investigació Bnei Baruch, obert per a tot aquell que ha desitjat sentir com és la realitat completa i eterna.


Quan? Maig 7-9, 2010

On? Hudson Valley Resort, Catskills, Nova York

Què? 3 dies d'estudi, tallers i activitats intensius dirigides a la revelació del món que El Zohar descriu.

Qui? La convenció mundial de El Zohar és per a qualsevol que tingui un desig de canviar-se a sí mateix i de millorar al món on vivim. Els estudiants de cabalà que estudien actualment per mitjà del Centre d’Aprenentatge de la Cabalà de Bnei Baruch o a través del canal de televisió de cabalà TV (Kab.tv/es) o de l'Acadèmia de Cabalà, són especialment benvinguts.

Si algú és nou respecte a El Zohar o a la saviesa de la Cabalà, els recomanem estudiar els cursos introductoris gratuïts que estan disponibles en el centre d'estudis de Cabalà Bnei Baruch.


Inscrigui's aquí als cursos introductoris gratuïts


Per què? El Zohar i la saviesa de la cabalá tenen la seva base en el descobriment de la realitat completa i eterna, on la humanitat està unida en harmonia perfecta com una sola ànima en el lapse de temps mes curt possible. La convenció mundial del Zohar està orientada a donar-li als seus participants una mostra d'aquesta realitat, i en fer-lo, accelerar l'avançament de tots cap a aquesta. Més>>

Registrar-se en la convenció mundial de El Zohar
o al telèfon: 1800-540-3234

Informació: Localització, vises, indicacions, transport

Localització

Hudson Valley Resort.

Adreça: Hudson Valley Resort, 400 Granite Rd, Kerhonkson, NY 12446

Telèfon: (845) 626-8888
Google Mapa>>

Visats
Instruccions per a qui necessiti visat. Com sol·licitar-lo.

Si vostè està planejant viatjar des de l'exterior d'Estats Units amb motiu de la Convenció Mundial del Zohar, necessitarà imperiosament una Visa per a la seva estada. La següent és una informació d'ajuda per a facilitar el procés de sol·licitud de la seva Visa.

El Departament Nord-americà d'Estat, responsables per les Vises, ens han proveït d’aquestes instruccions per a tots els nostres convidats, així que es prega llegir amb cura.
En primer lloc, si vostè ja té un visat, o es troba en un país que no la requereix, llavors pot deixar de llegir a partir d'aquí.

Vegi la llista dels països que no requereixen Visa per a entrar a Estats Units
Segon, si vostè està al 100% que assistirà a la Convenció, o simplement pensa a venir, és recomanable que iniciï amb el procés d'aplicació, perquè això requereix un temps considerable.
Com que queda poc de temps per a la Convenció Mundial del Zohar, volem que prengui consciència de la urgència sobre aquest assumpte: ha de sol·licitar un visat el més aviat possible.

Com sol·licitar una Visa:

· Vostè estarà sol·licitant una Visa de Visitant de Negocis (Business Visitor Visa / B-1).

· Programi una cita amb la seva Ambaixada Nord-americana. Cada ambaixada de cada país té les seves pròpies regles, així que per favor esbrini a l'Ambaixada del seu país la manera d'obtenció de la Visa. Faci això tan ràpid com sigui possible.

· Enviï'ns un mail a estudis@kabbalahlearningcenter.info amb l'assumpte “Visa per a la Convenció”, i en el cos del correu electrònic, les següents dades completes:

o Nom i Cognom (tal i com apareix al seu passaport).
o Data de naixença.
o Adreça completa i país de procedència.
o Telèfon.
o Número de passaport.

· En resposta, rebrà una carta d'invitació, i alguna altra documentació que necessitarà dur a l'entrevista en l'Ambaixada. Per favor, escrigui'ns a estudis@kabbalahlearningcenter.info si té algun dubte, comentari o preocupació.

Registrar-se en la convenció mundial de El Zohar
o al telèfon: 1800-540-3234

Registre

Paquets i preus
Nota

Podem depassar la capacitat de l'hotel en el lloc de la convenció. Si això ocorre tindrem un hotel alternatiu per a acomodar a tot aquell que s'hagi registrat. Les habitacions en el lloc de la convenció seran assignades en primer lloc a qui hagi liquidat el total del cost. Aquells que hagin sol·licitat habitacions senzilles seran allotjats en l'hotel altern.

Quotes













Itinerari de quotes

Individual

Familiar

Nens
en habitació amb pare(s)
Preu per nen segons edat

Triple

Doble

Senzill
2 Adults
Preu/
Adult
1 Adult
Preu/
Adult

0-7

8-12

13-16

Dijous - diumenge (3 nits)
$320$345$445$340$425 Gratis$120$170
Divendres - diumenge (2 nits)$280 $295 $375 $290
$350Gratis$100
$140

Paquet de dijous a diumenge: Inclou 8 lliçons, 9 àpats (començant amb el refrigeri vespertí del dijous) i tres nits d'estada en l'hotel.

Divendres a diumenge: Inclou 7 lliçons, 7 àpats (començant amb el de divendres) i dues nits d'estada en l'hotel.

Registrar-se en la convenció mundial de El Zohar
o al telèfon: 1800-540-3234



Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.