"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Educació “Superior”: Com Criar Nens Feliços. Part 1

dijous, 5 de març del 2009

Suggeriments pràctics sobre l'educació i sobre com resoldre conflictes entre pares i fills

“L'educació no crea res de nou, mes aviat revela el que ja està ocult dintre de la persona” (Rav Cook, Articles del Raiah, pàg.100).

Podem trobar consells de valor en els llibres de guia de l'educació. Un bon consell ben freqüentment pot estalviar mesos i, fins i tot, anys d'indecisió i de frustració, i ajudar a les famílies a sortir de situacions que no tenen sortida. Però, freqüentment, trobem preguntes o situacions que ens agafen d'improvís, i ens deixen pensant si som capaços de respondre apropiadament. En aquestes situacions, la nostra resposta s'expressa típicament en un somriure perplex o en un balboteig fosc, que busca encobrir la nostra falta de coneixement i la nostra gran indecisió pel que fa a què és realment el millor què podem fer. Coneixent la creixent curiositat dels nens i l'angoixa de molts pares, hem decidit reunir alguns suggeriments pràctics en cada tema, basant-nos en la saviesa autèntica de la Cabalá, pel que fa als assumptes de l'ànima, a l'educació, i a les magnífiques preguntes que fa la gent menuda. Us dessitgem que en gaudiu!

Una Resposta a Cada Pregunta

Ser pares mai serà una tasca fàcil. A més de les llargues hores d'insomni i de la nostra preocupació per la manutenció i el benestar dels nens, veiem que la tasca més desafiadora de totes és la de donar una resposta a cada pregunta que ens plantegen. Segurament molts de vostès se senten familiaritzats amb la situació en la qual un nen obre un parell d'ulls grans i curiosos, innocentment els mira directament als ulls i, sense misericòrdia alguna, comença a fer preguntes sobre el significat de la vida i el seu propòsit. En aquests casos, no importa si un és seguidor del Dr. Spock, o fervent lector de Tracy Hogg (autora del popular best seller titulat “Baby Whisperer”), probablement un es quedarà sense respostes, ja que les respostes a aquestes preguntes no es troben als llibres. Aquest és precisament el motiu pel qual hem decidit dedicar el primer consell d'aquesta secció a com respondre a les enormes preguntes que fa aquesta gent petita que creix en les nostres llars. Hem de dir-los el que pensem, tot i que la pregunta no siga tan “fàcil de digerir”, o hem d'evitar donar-los una resposta confusa, i deixar que lluitin amb aquesta pregunta en una etapa posterior de les seves vides? Sempre hem de dir la veritat, però sempre hem de ser considerats. “Sigui directe amb el nen fins al final, d'altra forma no guanyarà la seva confiança, ja que els nens són sensitius a qualsevol falsedat, per mes benigna que sigui” (Yanush Korchak).


Continuarà...

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.