"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

El ganivet del remeier

divendres, 15 de juliol del 2011

Pregunta: Si en la vida d'una persona ocorren situacions molt complicades i problemes de salut greus, també hauria d'estar agraïda per això?

Resposta: Si no et vols conformar amb un simple ompliment dels teus desitjos egoistes, sinó que vols més que això, si vols adquirir una pantalla i que la Llum es reflecteixi en ella, aleshores no hauria d’importar el que sents a l'interior del teu desig, sigui bo o dolent. Hauries d’entendre que tots els estats pels que passes, siguin els que siguin, fins i tot els més terribles, són necessaris per desenvolupar el teu desig.

Evidentment, és molt difícil posar-ho en pràctica en el moment en què t’ocorre alguna desgràcia o una greu malaltia. No obstant això, si aconsegueixes la correcció adequada, si t'uneixes amb el Creador, no percebràs cap estat com una cosa dolenta o desagradable.

De vegades un es pot sentir fatal però no cal identificar-se amb aquesta sensació sinó únicament amb la Meta. És a dir, hem d'entendre per què el Creador primer dóna a una persona una sensació agradable (en comptes d’1 euro, li n’ha donat 5!) I ara, de sobte, no li està donant res, o fins i tot la situació és pitjor del que havia estat. Segons sembla, tot es fa perquè la persona en concret aconsegueixi la correcció dels seus desitjos. I ha d'estar agraïda. No dic que sigui fàcil però és com funciona. Així es revelen els desitjos.

Ens és difícil comprendre per què depenem del nostre egoisme material, però és axí. S'ha dit una vegada: "Fins i tot si et veus amenaçat de mort, no dubtis de la Seva misericòrdia".

Extret de la lliçó sobre l'article de Rabash, 15 juliol de 2011.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.