"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Després de la convenció: les primeres conclusions

dissabte, 13 de novembre del 2010

Un email que he rebut: Benvolgut doctor Laitman, Crec que parlo per molts en dir que estic ple de desil·lusió. Què és el que he de fer amb això?

Resposta: L’últim dia de la Convenció, sovint vaig escoltar que moltes persones havien tingut l’esperança de penetrar en el món espiritual durant la Convenció i que ara es trobaven molt desil·lusionades.
Ho vaig a dir de front: Personalment estic sorprès pel resultat de la Convenció que acaba de terminar. I no és per la quantitat de participants o per la reacció positiva de la premsa, sinó pels canvis interns i pel creixement de cada participant i de tot el grup mundial. Per primera vegada, les persones van passar per estats que no haguessin pogut travessar individualment; dintre de totes elles van ocórrer discerniments interns extremadament importants.
I quant a les seves expectatives: si el seu desig era l’espiritualitat veritable, d’atorgament i amor al proïsme, llavors no hauria d’experimentar desil·lusió, doncs vostè sempre té l’oportunitat d’atorgar i d’estimar. Ningú l’hi ho donarà o l’hi ho llevarà.
La primera qualitat espiritual, Binà, és una aspiració per Jafetz Jesed (estar per sobre del seu egoisme), la sensació fora del seu desig. Si vostè aspirava a això, llavors no hauria de preocupar-li l’estat en que es troba, perquè tot prové del Creador i solament Ell decideix, conforme al seu pla, el que li succeirà a vostè i a tots.
La seva única reacció a tot hauria de ser d’alegria i desig de poder trobar-se sota el poder del Creador, la qualitat d’atorgament. El Majsom el travessen aquells que fugen del seu egoisme i estan conformes amb qualsevol condició amb la finalitat d’alliberar-se d’aquest, acceptant sobre si les condicions de tots “com un” (com un home amb un sol cor o desig) i la garantia mútua, “un per a tots i tots per a un”.
Ningú de nosaltres té el poder de desprendre’s del seu propi egoisme. Fins ara hem parlat sobre això, però érem incapaços de destriar-lo amb exactitud dintre de nosaltres, perquè això és precisament la qualitat que no ens deixa ingressar en l’espiritualitat, en la qualitat d’atorgament.
Som incapaços de distingir el que és i on es troba dintre de nosaltres. S’amaga en l’interior de nosaltres com una víbora i no podem identificar-lo exactament, sempre confonent-lo amb altres qualitats. Igual com el dolor d’una malaltia, solament el dolor de la desil·lusió ens ajuda a reconèixer el nostre egoisme i a descobrir que no és bo, sinó que és el malvat que ens governa. Hem de decebre’ns a tal grau que arribem a odiar-lo i a desitjar una sola cosa: apartar-nos d’ell.
No obstant això, per a arribar a aquest estat de decepció hem d’aspirar a això amb el nostre egoisme sencer (Lo Lishmà. D’això és del que vaig parlar abans de la Convenció, que “anem a sortir d’Egipte”. I tots estaven segurs que això succeiria. Si no haguéssim tingut aquesta confiança, llavors no haguéssim pogut decebre’ns i destriar precisament aquest mal (Faraó) dintre de nosaltres, que no ens permet ascendir a la qualitat d’atorgament.
Per a despertar a aquest mal immediatament, vaig manifestar al començament mateix de la Convenció que teníem l’obligació d’arribar a la unitat, que tot el nostre treball en la Convenció havia de portar-se a terme mitjançant un examen profund de nosaltres mateixos i de les nostres actituds cap a tots els amics. No obstant això, en lloc de la “revelació dels cels”, que esperàvem, de seguida es va produir un descens, refredant-nos. Amb el meu prec de buscar la unitat i ascendir per sobre de nosaltres, per sobre del nostre “jo”, volia mostrar als participants de la Convenció que no estem llests encara i que com resultat d’aquesta sensació, els participants entressin en un trànsit.
D’una banda, estava feliç sobre aquest estat de “reconeixement del mal”. Però d’altra banda vaig començar a témer que el grup no podria sortir d’aquest estat en tan curt temps. És igual al malalt que descobreix un dolor i ha d’entendre que és l’indicatiu d’una malaltia per a després començar a tractar-la amb l’ajuda del doctor, el Creador. A més el 30% ó 40% dels participants de la Convenció eren persones noves en la Cabalà i no entenien en absolut el que els estava passant. Per tant, es va decidir detenir d’un cop al Faraó, les seves esperances egoistes d’ascendir per sobre d’elles.
No obstant això, precisament aquests processos que experimentem són els que ens han preparat per al pas: un pas que no sigui egoista, aspirant a revelar l’ompliment, però que desitgi revelar l’oportunitat d’atorgar, d’unir-se “com un home amb un sol cor”, acceptant la garantia mútua. El resultat de la Convenció és el primer cop al Faraó, al nostre amor propi, a les nostres esperances egoistes de travessar el Majsom i rebre el Món Superior així com aquest món dintre de nosaltres, dintre dels nostres desitjos, dintre del nostre ompliment.
Baal HaSulam escriu que quan una persona arriba a la frontera espiritual, està convençuda que el món espiritual no li pertany i llavors només pot travessar la Klipà, la frontera, i adquirir l’atribut d’atorgament.
La revelació de la nostra falta de voluntat va succeir immediatament, durant la meva primera lliçó, quan vaig dir al principi que en lloc d’accions externes, havíem d’anar a l’interior de nosaltres mateixos, dintre de la connexió entre nosaltres, dintre de la garantia mútua. Immediatament, tot es va congelar. El nostre egoisme va sorgir, però aquesta revelació del mal dintre de nosaltres és també un gran assoliment resultat de la nostra unitat (la santedat del dia).

En el transcurs de la nostra Convenció vam descobrir que el Faraó es troba dintre de nosaltres i no fora. Ell va rebre aquest primer cop a través del fet que estem decebuts pels resultats de la Convenció. Pensem (nosaltres sent el Faraó) que rebríem alguna cosa dintre de nosaltres, però no vam rebre res. Aquest és el primer cop al Faraó, el nostre egoisme. Hem descobert que no rebrem res dintre del nostre desig egoista.

Ara tenim una capacitat més gran per a saber en quines qualitats ha de revelar-se l’espiritualitat dintre de nosaltres. Tenim un major enteniment sobre que això no ocorrerà dintre del Faraó i del que significa pensar en el Superior. Això vol dir no pensar en un mateix. Fins ara, cadascun de nosaltres senzillament tremolava d’impaciència: quan succeirà el miracle i rebrem tot en aquest món, juntament amb el món espiritual, dintre de nosaltres? Ara tenim una nova sensació de la necessitat de separar-nos d’allò que ens porta tal desil·lusió i aquest és el principi per a rebutjar l’egoisme.
Hem pagat un preu elevat per aquesta lliçó, però costa molt més que això. Precisament, la decepció, el cop al nostre amor propi, al nostre egoisme, a les nostres esperances de rebre és l’adquisició més gran que podíem desitjar, i m’embargo l’alegria en veure als egoistes que estan tan desil·lusionats.
Ara solament han d’adonar-se del que els ha succeït. Depenent de la preparació de cada persona, una part de vostès s’adonarà mentalment, i una part encara experimentarà més desil·lusions en les seves sensacions, i llavors prendran consciència. En qualsevol cas, hi haurà una conclusió: la persona ja no es lligarà inseparablement al seu egoisme. Precisament aquest cop a les nostres esperances injustificades i egoistes ens ajudarà a començar a apartar-nos d’això (del Faraó).
És possible que encara sigui necessari experimentar més cops, però tots aniran en la mateixa direcció que hem adquirit en aquesta Convenció. Tal vegada, puguem travessar-los no solament en les Convencions, sinó dintre de la nostra connexió virtual diària, en la sensació que acabem d’adquirir junts. Ara anem a desitjar veritablement una sola cosa: rebutjar al nostre egoisme que és l’únic mal que existeix i ascendir des del nostre “jo” a la qualitat d’atorgament.
El Creador ens ha donat aquest gran regal! No hi ha ningú més a banda d’Ell!
Escriguin-me i facin preguntes sobre les lliçons. Jo no els vaig mentir a vostès, sinó al seu egoisme.
Amb amor a tots vostès, Dr. Laitman

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.