"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

La Cabalà: La ciència més interior

dissabte, 12 de juny del 2010

Pregunta: Si els Cabalistes desitjaven parlar-nos sobre el Món Superior, llavors, perquè el descriuen usant les paraules del nostre món i d'aquesta manera ens confonen?
Resposta: Els Cabalistes es comuniquen amb nosaltres en “el llenguatge de les branques.” La ciència de la Cabalà està escrita per a aquells que tenen un punt en el cor, és a dir, les persones que anhelen revelar l'espiritualitat, el món Superior. Ells no saben què és però, no obstant això, aspiren a revelar-lo.

Pots agafar un llibre de Cabalà i llegir-lo com si llegissis sobre alguna cosa que existeix en aquest món. Però, en fer-ho, tracta d'imaginar constantment que el que sigui que estàs llegint existeix en el Món Superior en la forma de forces i propietats, recepció i atorgament, i res més. Això és pel que Baal HaSulam defineix cada paraula del nostre món en proveir el seu significat en el Món Superior.

Si jo aspiro a veure aquesta imatge, llavors, on està? No està enlloc en els cels; està dintre de mi. Un llibre cabalístic parla sobre les meves forces internes, sobre el món dintre de mi. En general, el llibre només parla sobre mi; tot existeix dintre de mi: persones i animals, el sol, la lluna, i els Partzufim espirituals.
Però quan imagino tot això dintre de mi, a més he de desitjar que la Llum vingui i corregeixi aquesta imatge dintre de mi, que em deixi veure i sentir aquestes forces d'amor i d’atorgament. Jo desitjo revelar no només aquest atorgament, sinó també la força que ho governa tot: el Creador.

Per a aconseguir-lo, haig d'imaginar que les persones que m'envolten en aquest món també existeixen dintre de mi. No hi ha res més; tot són, senzillament, les meves forces internes. Comença imaginant que ara et connectes amb totes aquestes persones, és a dir, amb totes aquestes forces dintre de tu. Quan comences a treballar constantment amb el llibre d'aquesta manera, aquest et dirigirà cap a l'atorgament. D'aquesta manera despertaràs la imatge real i l'atrauràs cap a tu. Això és anomenat “atreure la Llum que Reforma.”
Un llibre Cabalista no només ens ajuda a revelar el que existeix dintre de cadascun de nosaltres, també ens ensenya com aguditzar la nostra visió de manera que revelem tots els mons, l'univers sencer, i tota la realitat dintre de nosaltres. No hi ha res fora. Per això la Cabalà s’anomena ciència interna.
(De la tercera part de la lliçó diària de Cabalà, Introducció a l'estudi de les deu Sefirot, del 7 de juny de 2010).

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.