"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Zohar per al Poble

divendres, 21 de maig del 2010

Molts llibres han estat escrits abans de El Llibre del Zohar (Llibre de l’Esplendor) i moltíssims més van ser escrits després, però mai hi ha hagut cap altra obra amb tanta força espiritual. El projecte de “Zohar per al Poble” permet a qualsevol persona que estigui fent els seus primers passos en El Llibre del Zohar i en la Saviesa de la Cabalà, sentir i experimentar aquests escrits amb tot el seu esplendor, profunditat i autenticitat.

El Llibre del Zohar va ser escrit en el segle III EC, en una petita cova anomenada “ Idra Raba ” (La Gran Assemblea), amagada en un bosc als voltants de la ciutat de Tzfat, als peus del Mont Meró. Deu cabalistes encapçalats pel Rabí Shimon Bar-Yojai (El Rashbi), s’uneixen en la creació de la obra cabalística de major transcendència en la història.

La unitat que preval entre el grup de cabalistes penetra en la seva creació i dona com a resultat un llibre que conté la força per promoure l’ascens espiritual de tot aquell qui ho desitgi, permetent-li assolir el major grau possible de la seva existència.

El Llibre del Zohar, ens mostra com podem influir en la nostra realitat a través dels nostres fets espirituals. El Rashbi descriu la forma en què funcionen els nostres pensaments i desitjos i com aquests afecten al desenvolupament dels esdeveniments presents i futurs del nostre món, emfatitzant la unió i la reciprocitat entre la gent com l’única solució a tots els problemes que ens afligeixen.

No obstant això, El Llibre del Zohar, els seus autors l’ocultaren inevitablement, fins que la humanitat es trobés necessitada del seu do.

Per què ara?
El Llibre del Zohar va ser descobert fortuïtament, sembla ser, per la vídua de Rabí Moshé de León, en el segle XIV. Des de llavors, només un grapat de cabalistes l’han estudiat en racons aïllats i en total discreció, cuidant que no es revelés al públic prematurament, abans de acabar-se l’època de l’exili.

La revelació de El Llibre del Zohar en els nostres temps, és una de les fites que assenyalen la fi de l’època de l’exili i el inici del despertar espiritual en el món sencer, tal i com ho havien previst els titulars de El Zohar, 2000 anys abans, quan van escriure: “... i degut que Israel esta destinat a assaborir l‘Arbre de la Vida, que és aquest Llibre del Zohar , sortiran de l’exili amb misericòrdia...” (Zohar, Nasó).

Avui dia, la humanitat com a col·lectiu, ha d’elevar-se a un nou grau d’existència, en base a la unió, l‘amor i la reciprocitat.

Quan el Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) va publicar el que resultaria ser el comentari més profund i extens sobre El Llibre del Zohar -el Comentari Sulam (escala) tenia en ment fer que aquest manuscrit fos comprensible i accessible a tothom.

L’enfocament del seu treball era interpretar els termes espirituals de El Zohar en el seu significat intern, és a dir, en qualitats i discerniments que es descobreixen internament, a diferència de les descripcions mundanes d’objectes i d’esdeveniments històrics, per protegir al lector de tota classe de confusions, i mantenir-lo alineat amb el veritable significat del llibre.

El benefici de l’estudi de El Zohar
Molts llibres han estat escrits abans de El Llibre del Zohar i moltíssims més van ser escrits després, però mai hi ha hagut cap altra obra amb tanta força espiritual. El Zohar descriu la realitat espiritual, una realitat il·limitada i plena que es troba més enllà dels confins del temps i de l’espai.

L’estudi està destinat a desenvolupar els nostres sentits per refinar la nostra sensibilitat a la percepció de la realitat espiritual, revelen paulatinament, les forces que conformen els fonaments de tota la realitat.

La preparació per a l’estudi de El Zohar
El Llibre del Zohar va ser compost per un grup de cabalistes que constitueixen un únic cos, un mecanisme espiritual ple i íntegre i, per tant, és possible entendre’l només mitjançant l’estudi en conjunt, conforme a la manera en què va ser escrit.

Més ben dit, per poder endinsar-s’hi, els estudiants han de procurar trobar els punts interns que els interconnecten, per sobre de totes les diferencies, ja que El Llibre del Zohar “s’obre” únicament en la connexió entre les persones, en la unió entre les ànimes, entre totes les nostres més profundes aspiracions d’unitat.

La connexió entre les ànimes dóna com a resultat la revelació del Creador, la força que regeix sobre tota la realitat, la Llum que ens uneix i ens interconnecta. El Llibre del Zohar només parla sobre això i ens condueix a la revelació d’aquesta Llum.

D’aquí que quan ens preparem per l’estudi, hem d’enfocar-nos principalment en la unió, en la garantía mútua, en l’amor al proïsme i en el desig d’assolir aquest estat per trobar la Llum. I El Zohar ens ajudarà aconseguir-ho.

Com estudiar
Els cabalistes ens ensenyen que hem d’esforçar-nos en sentir el que està escrit en El Llibre del Zohar i intentar elevar-nos al seu nivell, evitant la tendència a entendre-ho intel·lectualment des del nostre grau actual.

Les instruccions dels cabalistes per a l’estudi correcte de El Zohar són: Llegir, llegir, llegir i “xopar-nos” de la força espiritual que s’oculta en el llibre, al mateix temps que anhelar sentir internament tots els estats tractats en El Zohar.

Esforçar-nos a detectar dins nostre els diferents discerniments descrits en El Zohar fins que aconseguim pujar fins aquests, i viure en ells, com ho fa un recent nascut que es desenvolupa en aquest món, simplement detectant més i més coses en nivells cada cop més profunds de la realitat.

No és l’estudi, ni les histories, ni tampoc les explicacions... es tracta simplement d’alguna cosa més enllà de tot això... alguna cosa que aprenem a sentir…

Zohar per el Poble” és un projecte encapçalat per el cabalista Rav Dr. Michael Laitman amb el propòsit de permetre a tot aquell que senti el desig del desenvolupament espiritual, connectar-se més fàcilment a la força que s’oculta en El Llibre del Zohar .
El projecte està basat en el Comentari Sulam sobre El Llibre del Zohar, compost pel Rav Yehuda Ashlag.
Les classes de El Zohar es transmeten diàriament pel Canal 66 en Israel i a través de la pàgina www.kab.tv/spa per a una audiència de milions de persones arreu del món.

(Traduït per Rosa Valls.)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.