"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Hem arribat al final de la ciència clàssica?

diumenge, 30 de maig del 2010

Pregunta: Quins són els límits de la ciència? És la ciència infinita o és tan mortal com nosaltres? Si aquesta última pregunta és correcta, com veiem el final?
John Horgan, en el seu llibre: The End Of Science: Facing The Limits Of Knowledge In The Twilight Of The Scientific Age (El Final de la Ciència: Enfrontant els Límits del Coneixement en l'Ocàs de l'Era Científica), diu que estem presenciant la fi de la ciència clàssica tal com la coneixem.
Aquesta ha realitzat grans descobriments i va travessar un ràpid desenvolupament durant la Guerra Freda. Però actualment la societat no vol invertir més en l'abstracte, en l'exploració científica de la Naturalesa. La humanitat enfronta problemes que són més reals que les teories de les supercordes o el forat de cuc de l'univers. Com podem sobreviure? L'autor es refereix que els joves estan abandonant la ciència.

Resposta: La ciència es basa en l'abast de la humanitat a través dels seus cinc sentits corporals (animals). Per tant, està limitada per ells des del principi.

Els nostres desitjos (el nostre cor) i la nostra ment ens delimiten el camp i la profunditat de la nostra comprensió, sent aquestes les restriccions de la ciència. No obstant això, si ens allunyem de les limitacions dels nostres cinc sentits corporals, així com dels desitjos i la ment que estan connectats a ells, no podrem sentir l'espai que és independent d'ells –el Món Superior. Llavors, serem capaços d'explorar-lo amb un nou mitjà: el sisè sentit o l'ànima. Això és el que la ciència de la Cabalà ens ensenya a fer i aquest paràgraf és el camp que explora. Per tant, el futur de totes les ciències reposa dintre d'aquesta.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.