"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Carta del Rav als membres del G-20

dissabte, 4 d’abril del 2009

Benvolguts membres del G-20,

Aquesta carta s'ha elaborat a partir de la preocupació sincera pel futur de la humanitat. Ens dirigim a vostès perquè el seu lideratge en aquests difícils temps de crisis ha demostrat de manera patent ser l'única entitat en l'actualitat amb l'habilitat i el compromís de conduir-nos cap a la nostra sortida d'aquestes aigües tèrboles en les quals estem navegant, i promoure un canvi permanent que permeti a tots els éssers del món, independentment de la seva raça, sexe, nació o religió, viure una vida bona i tranquil·la, sana i segura.

Abans que tot, permetin-me expressar el meu més profund reconeixement per l'esforç monumental que han estat realitzant, a nivell nacional i internacional, en els intents per trobar la via de solució d'aquesta crisi multidimensional que estem patint avui dia. Tal com molts dels vostres membres han estat clamant en els últims mesos: la particularitat d'aquesta crisi jeu en el fet que es tracta d'una crisi global i, per tant, requereix d'una solució global.

No obstant això, abans de tractar el tema de la solució, permetin-me oferir-los les meves observacions respecte a la veritable causa d'aquesta crisi, producte d'un profund i laboriós estudi sobre la situació.

L'arrel subjacent de la crisi:
L'ego s'ha tornat global
L'anàlisi de la història humana revela que la força motivadora de l'èsser humà ha estat sempre el seu desig egoista, evolucionant de generació en generació. Mentre més va créixer l'ego, més elaborades i sofisticades han estat les formes i els mitjans que hem desenvolupat per a satisfer-lo.
No obstant això, en el segle present, han canviat les regles del joc. D'un estat en el qual cada persona s'anava desenvolupant d'una manera individual, preocupant-se només per la seva família o en última instància, per la seva comunitat, ens despertem un dia dintre d'una bombolla -el petit llogaret global- en la qual, de sobte, ens veiem forçats a prendre en compte els altres; ja que, de fet, estem totalment interconnectats i interdepenents, per no dir lligats...

L'ego, que en el passat estimulava a cada persona per separat a perseguir les seves metes i interessos personals, s'ha tornat un ego global, connectant-nos a tots nosaltres en el que sembla un engranatge immens.

Des del moment que ens vam tornar un sol sistema global i integral, el nostre sustent i el nostre benestar individuals, inevitablement s'han tornat subjectes a la responsabilitat mútua entre tots els elements d'aquest organisme humà, com en qualsevol altre sistema tancat. És com si tota la humanitat estigués navegant en un mateix vaixell; únicament falta que un de nosaltres decideixi fer un forat en el vaixell perquè tots nosaltres ens trobem submergits en l'aigua.
Per tant, ens trobem enfront d'un problema de caràcter desconegut: mentre els llaços i les relacions entre tots nosaltres s'han tornat integrals i recíproques, nosaltres mateixos seguim tractant els uns als altres -conscientment o inconscient- d'una manera ego-cèntrica; o sigui, com nacions o éssers separats i no com una sola humanitat. I és enllà on es troba el factor causant de la crisi.

La via de solució:
Un sistema educatiu exhaustiu
El sistema humà integral requereix de la participació conscient i voluntària de tots els éssers humans. Els llaços de dependència entre nosaltres ens estan forçant a assegurar que cadascun de nosaltres conegui aquest sistema i actuï responsablement i recíproca envers tots els altres. Aquesta idea no és tan difícil d'acceptar per ser tan òbvia. No obstant això, hauríem d'unir-nos en els nostres intents d'implantar-la i reforçar-la en la nostra consciència doncs la nostra tendència humana innata ens impulsa a deixar la responsabilitat en mans d'uns altres. Per tant, la solució de la crisi requereix d'un canvi col·lectiu de consciència. És a dir, reconèixer el fet que en la civilització integral de la nostra família global, la destinació de cadascun de nosaltres depèn estretament de la nostra actitud cap a tots els altres.
Tal com hem establert un sistema educatiu que capaciti als nostres fills per a la vida, així hauríem d'establir un sistema explicatiu global que prepari a tots els éssers humans per a la vida en el nou món global, basant-se en el principi "Estimaràs al teu proïsme com a tu mateix", compartit per totes les religions.
Tan aviat comencem a organitzar tal sistema, sentirem immediatament l'inici del procés de recuperació en la societat, ja que només en reconèixer i identificar-nos amb les lleis del món nou, es formarà una nova classe de relacions entre nosaltres: la responsabilitat mútua. Quant als sistemes polítics i econòmics, no haurà necessitat de reconstruir-los, ja que s'aniran reformant i adaptant a mesura que anem assimilant el principi de les relacions recíproques entre nosaltres. És a dir, que si la gent tan sols reconegués la seva interdependència i interconnexió global les infraestructures ho reflectirien i s'adaptarien automàticament.

Per on començar?
L'ésser humà és producte de l'opinió pública, la qual, dirigida apropiadament, podrà ajudar-li a construir una nova escala de valors que li orienti en la seva vida en el nou món global. Per tant, recomano prendre els passos detallats a continuació:
  • Establir un centre educatiu internacional apolític sense ànim de lucre que reuneixi als experts més famosos del món en ciències naturals i socials. Aquests especialistes desenvoluparien materials explicatius variats sobre la nova fase del nostre món i les noves regles que s'estan manifestant en l'actualitat, i col·laborarien amb els mitjans massius per a propagar les seves observacions.
  • Crear un equip d'assessorament governamental que es dediqui a promoure plans i programes que incrementin la consciència social en l'era global, en col·laboració amb els mitjans de comunicació.
  • En paral·lel, iniciar una campanya protegida pels governs per a proporcionar informació nova i reveladora sobre la magnitud de la nostra interconnexió.
  • Facilitar els materials esmentats dalt als comitès d'escoles perquè puguin incloure'ls en els seus plans acadèmics respectius. Al mateix temps, incloure una hora diària en el sistema escolar en la qual els estudiants abordin el tema de les relacions que han de prevaler en l'era global.
  • Atorgar subvencions i altres beneficis financers per a obres d'art, literatura, teatre, cinema, televisió i premsa que estiguin basades en la promesa del seu benefici a la societat.

És cert que els líders mundials d'avui es troben en un punt crucial en la història de la humanitat. No obstant això, és una gran oportunitat de propiciar un canvi fonamental i positiu en el món, prenent la batuta i establint un sistema explicatiu del qual el món està tan necessitat en aquest moment. En fer-lo, no només estarien manifestant la seva veritable preocupació pel benestar de la humanitat, sinó que també l'estarien conduint cap a aquest.

El vostre lideratge coincideix amb la meva anàlisi i convicció -derivades dels meus estudis científics i filosòfics, així com de la dedicada i perllongada observació de la història humana- que ha arribat el moment de desempolsar el missatge ancestral que promet que la responsabilitat mútua és, al cap i a la fi, l'única cosa que podrà dur-nos a trepitjar terra ferma. És a dir, que el protagonista de totes les incerteses -el factor humà- haurà de canviar la seva direcció, servint amb la mateixa intensitat els interessos i el benestar de la seva societat abans que els seus. Aquestes observacions reflecteixen la meva sincera preocupació pel futur de la humanitat, unida a la de diversos milions dels meus estudiants i audiència al voltant del món. Estem disposats a posar els nostres recursos a la vostra disposició, ja sigui que trobin mèrit a aquestes idees i desitgin implementar-les.

Pot ser que aquestes idees semblin una miqueta utòpiques, però estic convençut que tenen més rellevància avui dia que mai. Han de tenir en compte que aquesta crisi mundial multidimensional ens ha impactat fins al punt de fer-nos un poc més atents al missatge d'amor i d'unitat per a crear un demà millor i segur per als nostres fills.

Atenta i respectuosament,
Dr. Michael Laitman,
Professor d'Ontologia i Teoria del Coneixement,
President i fundador de l'Ashlag Research Institute,
Membre del World Wisdom Council (El Consell Mundial de la Saviesa)

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.