"La saviesa de la Cabalá ens ensenya un mètode pràctic per a arribar al Món Superior i a la font de la nostra existència. En adonar-se del seu veritable propòsit en la vida, la persona arriba a la perfecció, a la tranquil·litat, al gaudiment il·limitat, i a l'habilitat de transcendir el temps i l'espai, mentre encara viu en aquest món."
Rav Dr. Michael Laitman

Per què la medicina s’ha convertit en un negoci?

dimarts, 3 de març del 2009

Aquesta és una anàlisi al voltant del nostre segur mèdic realitzat pel doctor Angelov de Boston als Estats Units (el qual també és membre de Bnei Baruch):

Pregunta:
Pel que fa al segur mèdic modern: del paquet d'estímuls destinat a arrencar l'economia nord-americana, el 35% anirà a la indústria mèdica. El motiu és que quan va començar la crisi, les taxes dels segurs van augmentar i les persones van començar a estalviar diners en visites mèdiques i medicines. Pel que fa als aturats, han perdut el segur de salut totalment. El govern està tractant de salvar la situació utilitzant els mateixos principis que van provocar que la indústria mèdica entrés en crisi, en primer lloc: destinar fons per a exaltar l'ego, que és l'única causa de la crisi.

Què vull dir? El desig de guanyar diners s'ha tornat més important que la relació correcta entre pacient i doctor. La medicina moderna es fonamenta en l’ànim de lucre. No es tracta de com d’efectiva sigui, sinó de quant de guany aporta. Per tant, no existeix confiança entre el doctor i el pacient. El pacient sospita que el doctor desitja fer diners a costa d'ell, en lloc de curar-lo, i el doctor té por que li demandin per negligència mèdica, doncs el pacient desitja treure profit de l'error mèdic. Per tant, el principi mateix del segur mèdic modern es basa en el lucre en lloc de basar-se en la cura del pacient. Tot està arreglat perquè la gent pagui pel segur però que mai no el faça servir.

I així és com funcionava el segur de salut antigament: Fa prop de 4.000 anys a la Xina, un curander feia les seves rondes pel poble cada matí. A l’entrada de cada casa es col·locava un recipient. El curander ficava la mà en el recipient per treure una moneda. Si la moneda es trobava allí, això volia dir que tots els de la casa estaven saludables. Si no hi havia cap moneda, això volia dir que algú estava malalt. Llavors el curander entrava i tractava a la persona malalta el millor que podia. En aquest cas, les herbes, agulles i altres implements mèdics eren pagats amb la moneda que no es dipositava en el recipient.

En el seu temps lliure, el curander visitava a les persones per a assegurar-se que les seues dietes i estils de vida fossin saludables. Qui no complís amb les regles del segur (com per exemple, ser molt mandrós per a exercitar-se cada matí, per exemple) quedava exclòs de la ronda diària del remeier.

Així que el principi del segur de salut era oposat al que s'estila avui dia. Les persones pagaven diners per a mantenir la salut dels altres i la persona que estava malalta no havia de pagar.

Comentari del Rav: Està clar que hem de fer tot el que sigui possible per a impedir que la medicina sigui un negoci. La principal i primera preocupació d'un doctor ha de ser que els seus pacients estiguin saludables en lloc que els pacients es mantinguin malalts tot el temps possible.

En altres temps, l'egoisme de les persones era molt petit i, per tant, les assegurances de salut posades en pràctica en l'antiga Xina eren factibles en cada petit poble. No obstant això, ara estem tractant amb el problema global i la gent té un egoisme enorme. L'única forma de crear un sistema mèdic correcte sota aquestes circumstàncies és corregint l'egoisme de la gent perquè tots desitgin que els altres tinguin salut, de la mateixa manera a com es dessitja dintre d'una família.

La crisi ens mostrarà com d’interdependents som tots nosaltres. Llavors anem a implementar un segur de salut que veritablement beneficiï a la humanitat.

Pots comptar amb mi

Aquest és el missatge que més ens està arribant per tot arreu: els entorns polítics, dels mitjans de comunicació... Ara, més que mai, la gent necessita de la gent :)

Curs gratuït de Cabalà

Presentació del curs interactiu gratuït del Centre d‘Estudis de Bnei Baruch.

Una expèriencia que canvia la teua vida

Impressions i experiències d’alumnes del Centre d’Estudis de Bnei Baruch.

Com aconseguim veure el que desconeixem?

El Dr. Quantum és un personatge creat per a la pel·lícula "What the bleep do we know?" ("Y tú, què en saps?") que ens ensenya com les nostres pors no ens permeten veure més enllà de les dimensions que coneixem.
Gràcies Viviana!

Una altra demostració científica de que hem d'unir-nos

Luciano ens ha enviat aquest vídeo que mostra com el nostre benestar depen de la relació correcta amb els demés. Quan ens aïllem, el cos no rep la seva dosi de plaer (el cortisol, una hormona segregada per les glàndules suprarrenals) si no es relaciona amb altres persones (d'una manera altruïsta, afegim nosaltres).

Paròdia del G20


Més vídeos en Illuzia.net.

Abraçades en lloc de diners

En un Món Absolut, els diners seran reemplaçats per mostres de bondat

Lliçons del Grup Virtual Europeu

Amigues i amics
us recordem que tots els dijous podeu accedir a les classes del grup europeu des d'aquest enllaç:

http://www.kabbalahgroup.info/tv/Spanish.htm
usuari: bbuser, contrasenya: arvut

a les 19:30, hora peninsular (1 hora menys a les Illes).
Podeu fer-hi totes les preguntes que vulgueu, en directe.